Quantcast

Dėl K. Bartoševičiaus galimai įvykdyto nusikaltimo sureagavo G. Landsbergis: buvau sukrėstas

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) vadovas, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako esąs sukrėstas žinių apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galimo seksualinio prievartavimo, kuriame figūruoja frakcijos narys Kristijonas Bartoševičius.

„Šiandien dirbdamas Briuselyje išgirdau apie pradėtą ikiteismini tyrimą dėl Seimo frakcijos nario K. Bartoševičiaus galimai įvykdyto nusikaltimo ir buvau sukrėstas. Nors Seimo narys nepriklauso partijai, tačiau jaučiame atsakomybę už kiekvieną su TS-LKD sąrašu išrinktą žmogų“, – sakoma G. Landsbergio komentare, kurį BNS pirmadienio vakarą perdavė jo patarėja Paulina Levickytė.

Pasak G. Landsbergio, konservatoriai kaip bendruomenė yra šokiruoti paskelbtos informacijos, ir, jei buvo padarytas nusikaltimas, šalies teisingumo sistema „principingai bei nešališkai įvertins bei nustatys atsakomybę“.

Jis taip pat tikisi, kad Seimo nario mandato atsisakymas leis teisėsaugai reikalingus veiksmus atlikti be trukdžių. Praėjusio penktadienio vakarą K. Bartoševičius Vyriausiajai rinkimų komisijai elektroniniu paštu pateikė prašymą dėl įgaliojimų nutraukimo.

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė pirmadienį kreipėsi į Seimo pirmininkę V. Čmilytę-Nielsen dėl K. Bartoševičiaus teisinės neliečiamybės panaikinimo.

Generalinė prokuratūra teigia, kad, remiantis pernai lapkritį pradėto ikiteisminio tyrimo duomenimis, „būtina spręsti klausimą dėl leidimo patraukti šios kadencijos Seimo narį Kristijoną Bartoševičių baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti jo teises“.

Anot prokuratūros pranešimo, tyrimas atliekamas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnius, numatančius atsakomybę už seksualinį mažamečių ir nepilnamečių asmenų prievartavimą, tvirkinimą.

BNS žiniomis, tyrime figūruoja mažiausiai du nukentėję nepilnamečiai vaikai, vienam jų yra iki 14 metų.

K. Bartoševičius į Seimą išrinktas 2020 metais pagal Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąrašą.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kuo jūs mus laikote

Kuo jūs mus laikote portretas
Galimam pi-de-rastui įtarimai pareikšti lapkričio 15 dieną ir sakyti kad nežinojote...

Akivaizdu

Akivaizdu portretas
Neveltui libervatoriai taip aistringai kovojo už partnerystės įteisinimą, po kurio būtų sekusi procedūra-vaikų įvaikinimas.

Galvot reikėjo ir kratytis

Galvot reikėjo ir kratytis  portretas
prieš priimant į partiją ir koaliciją klounus ir "specifinių" poreikių fauną.
VISI KOMENTARAI 83

Galerijos

Daugiau straipsnių