Quantcast

Dėl galimo griežto karantino gyventojai ir nusivylę, ir pasimetę: nebebus paskatos skiepytis?

  • Teksto dydis:

Lietuvoje gali būti įvestas trumpas, bet griežtas karantinas. Valdžia sako, kad toks scenarijus tikėtinas, jeigu situacija sparčiai blogės ir užsipildys COVID-19 pacientams skirtos reanimacijos lovos. Kaip praneša LNK, gyventojai ir nusivylę, ir pasimetę.

„Trumpas, griežtas karantinas. Už tos formulės slypi, kad visas mokymasis ir ugdymas grįžtų į nuotolinį režimą, būtų ribojamas judėjimas, galbūt net tarp savivaldybių. Renginių draudimai ir ribojimai“, – pirmadienį sakė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Tiesa, švietimo ir mokslo ministrė teigia, kad po atostogų mokiniai fiziškai grįš į klases.

Anot A. Dulkio, užteks trijų–keturių savaičių. Pasak ministro, esminis rodiklis, pagal kurį šiuo metu bus vertinami karantino ribojimai, – reanimacijos lovų užimtumas.

Vyriausybė yra nusprendusi griežtus ribojimus įvesti tuo atveju, jeigu užimtumas reanimacijos skyriuose pasiektų 240 lovų.

„Esminis dalykas – 240 lovų. 215 pacientų, tai reiškia, kad jau turime svarstyti priemones, kaip ne apskritai uždrausti renginius, bet įvesti papildomus apribojimus būtent renginių metu, bet išsaugant ugdymą, švietimą kontaktiniu būdu“, – teigė A. Dulkys.

Gyventojai ir nusivylę, ir pasimetę. Sako tikėjęsi, kad atsiradus skiepams, įvedus galimybių pasą, karantino jau nebebus, tačiau kai kurie visiškam užsidarymui neprieštarautų.

„Protingi žmonės mūsų valdžioje. Aš pasitikiu“, – LNK Žinioms sakė viena praeivė.

„Kaip ir praeitais metais – judėjimo ribojimai. Kuo mažiau žmonės juda, tuo mažiau virusas plinta“, – sakė kitas praeivis.

Dar viena moteris teigė, kad nuo ribojimų žmonės jau pavargę, tai ji karantino skelbimui nepritaria. 

„Gal tam, kuris nesivakcinuoja, tam gal ir reikia karantino“, – sakė dar vienas vilnietis.

Visas vaizdo įrašas – čia:

Nors dabar situacija dar gana stabili, omikron proveržis Lietuvoje planuojamas jau sausio viduryje. Įtampą jaučia ne tik medikai, bet ir verslas.

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vadovė Rūta Vainienė sako, kad pasiekus 240 rodiklį ligoninėse, būtų visiškas nebūtinųjų prekių prekybos uždarymas. R. Vainienė sako, kad karantino įvedimas būtų neadekvati priemonė, o valdžia sau pati įkištų pagalį į ratus.

„Karantinas galutinai diskredituotų vakcinavimo idėją – valdymo priemonės nesiskiria esant skiepams ir jiems nesant. Tai daliai žmonių atkris paskata vakcinuotis, nes jie nebematys tame jokios prasmės. Antra – galimybių pasas bus visiškai diskredituotas, nes jis buvo pozicijonuojamas, kad jei jis yra, tai karantino nereikės“, – sakė R. Vainienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sausio15

Sausio15 portretas
Jau nuspresta del karantino, kam dar cia rasineja, kad gal bus?

:)

:) portretas
Nemaniau , kad ant tiek zmones leisis tyciotis is ju ir badysis kiek kas pasakys

Paulius

Paulius  portretas
Niekada nepritariau ir nepritarsiu karantino ribojimams. Karantinas buvo reikalingas kai nebuvo vakcinu. Jis buvo valdymo priemone vietoj vakcinos. Dabar galimybiu pasas ir vakcinos vietoj karantino. Žmonės atsimerkit ir nebūkit būkapročiai. Tai ka valdžia sako dar ne viskas. Jie tik gąsdina. Karantino jau nebus. Arūnas Dulkys ir Ingrida Šimonytė sakė man, kad mes tik norim, kad tie kas dar nepadarė pasiskiepytu, nes Lietuvoje žmonės vangiai skiepyjasi. Taip jie man pasakė, kad iš tikrųjų karantino nebus, nes paprasčiausiai turim kitas pandemijos valdymo priemones. O 240 lovu renilacijoj tikrai ne užsipildys. Liks voskas maždaug taip kaip dabar. Galit būt ramus. Pandemija isgyvensim be karantino. O bet to jau girdėjau, kad visai netrukus nuims kaukes tiems kurie bus pasiskiepyje trečią sustiprinančia vakcinos dozę.
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių