Quantcast

Dėl gaisro Alytuje ekstremali situacija valstybėje neskelbiama

Valstybės ekstremalių situacijų komisija dėl gaisro padangų perdirbimo gamykloje Alytuje nutarė ekstremalios padėties valstybės mastu neskelbti.

„Bendru sutarimu nuspręsta ekstremalios situacijos valstybės lygiu neskelbti, kadangi visi rodikliai šiuo metu gerėja – gaisro gesinimas baigiamas po lokalizacijos“, – žurnalistams po komisijos posėdžio Alytuje sakė jos pirmininkė, vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Ji teigė, kad įvertinus gyventojams pateikiamą padriką informaciją, komisija nutarė Alytuje įkurti spaudos centrą, kuriame dirbsiantys specialistai teiks informaciją visuomenei.

„Kaip ministrė noriu pasakyti, kad gyventojai dabar būtų ramūs, bet laikytųsi visų rekomendacijų. Kad būtų pateikiama vieninga informacija, mes Alytuje surengsime spaudos centrą, kuriame bus visų atsakingų ministerijų ir institucijų atstovai“, – teigė vidaus reikalų ministrė.

Pasak R. Tamašunienės, Valstybės ekstremalių situacijų komisija dirbs budėjimo režimu ir nuolat vertins situaciją dėl gaisro Alytuje.

„Jeigu situacija keisis į blogąją pusę, komisija dirbs budėjimo režimu“, – sakė R. Tamašunienė.

Nepaskelbus ekstremalios situacijos valstybės lygiu, Alytaus mieste ir rajone lieka galioti savivaldybės lygio ekstremali situacija. 

Šiuo metu situacija yra valdoma, gaisras yra lokalizuota, o artimiausių dienų pagrindinė užduotis – galutinai užgesinti gaisrą, vėliau bus priimti sprendimai dėl padarinių likvidavimo.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informavo komisijos narius, kad gaisras yra suvaldytas, būtina užgesinti pavienius židinius. Alytaus miesto ir rajono savivaldybės gali naudotis valstybės rezervu, kad gaisro padariniai būtų kuo greičiau pašalinti, teigiama Vidaus reikalų ministerijos pranešime.

„Norėčiau pabrėžti, kad situacija yra suvaldyta, padėtis neblogėja. Dabar turime išspręsti situaciją su užgriuvusiu stogu. Statybų specialistams įvertinus pastato konstrukcijas bei jų būklę, bus priimti sprendimai dėl saugaus sunkiosios statybinės technikos panaudojimo viduje“, – teigė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vadovo pavaduotojas Mindaugas Kanapickas.

Visuomenė apie įvykį yra informuojama keliais lygiais pasitelkus žiniasklaidos priemones, perspėjimo žinutes, informacinius lapelius.

„Norėčiau, kad žmonės išliktų ramūs, klausytų specialistų patarimų, intensyviai dirba gaisrininkai, sustiprinome policijos pajėgas apsaugant žmonių turtą. Visi turi išlikti ramūs ir apsaugodami save bei savo artimuosius liktų viduje. Taip pat labai prašome gyventojų susilaikyti nuo lapų bei šiukšlių deginimo ir nedidinti oro taršos“, –  teigė R. Tamašunienė.

Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis pažymėjo, kad nuo pat pirmos dienos informacija buvo pateikiama gyventojams, darbdaviai buvo raginami išleisti žmones namo ir neversti jų dirbti sudėtingomis sąlygomis. Ugniagesiams buvo tiekiama technika, maistas, kuras ir kitos reikalingos priemonės. Daliai gyventojų tiekiamas vanduo iš gręžinio.

Alytuje trečiadienio naktį kilo gaisras padangų perdirbimo gamykloje, kurios plotas siekia apie 2 tūkst. kvadratinių metrų. Penktadienį gaisras padangų perdirbimo gamykloje buvo lokalizuotas, kaip ir buvo planuojama įvykio vietoje ugniagesiai dirbs iki pirmadienio. Sutelktos 6 savivaldybių pajėgos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O aš prieš , kad tu

O aš prieš , kad tu  portretas
sode degintum lapus , net aiškinti tokiam nesinori , jei pačiam nesuvokti apie kaimynus .

...

... portretas
Šioje teritorijoj gojų ir taip per daug.

Anonimas

Anonimas portretas
Pidaru gauja sedi seime gauna po 5000 tukstancius maziausia o jai gyventojas sode sudegins nou medziu nukritusius lapus tai gaus bauda gaigziai jus semo o kas dabar mokes baudas ku uznuodijote visa lietuva asilai seimo
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių