Quantcast

Dėl COVID-19 plitimo Raseinių rajone uždraudžiami vieši renginiai, įstaigų lankymas

Siekdama suvaldyti COVID-19 plitimą Raseinių rajono savivaldybė nuo pirmadienio uždraudžia visus viešus renginius bei kultūros, pramogų ir sporto įstaigų lankymą.

Šis sprendimas buvo priimtas penktadienį savivaldybėje vykusiame ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdyje.

„Nuo rugsėjo 21 d. Raseinių rajono savivaldybės teritorijoje draudžiami visi tiek atvirose, tiek uždarose erdvėse organizuojami sporto, kultūros, laisvalaikio, pramogų bei kiti renginiai, įskaitant pratybų pavyzdžiu organizuojamus praktinės veiklos patikrinimus“, – penktadienį pranešė savivaldybė.

Šis administracijos direktoriaus įsakymu įtvirtintas draudimas galioja visoms savivaldybės įstaigoms ir įmonėms bei kitiems fiziniams ir juridiniams asmenims.

Nuo pirmadienio taip pat uždraudžiamas kultūros, laisvalaikio, pramogų, sporto įstaigų lankymas ir fizinis lankytojų aptarnavimas. Nebebus leidžiama ir veikla vaikų, žmonių su negalia ir pagyvenusių žmonių dienos bei užimtumo centruose.

Bendrojo ir neformaliojo ugdymo įstaigų vadovas primenama stebėti epidemiologinę situaciją ir priimti sprendimus dėl mokymo formos taikymo, o paslaugas teikiančioms įmonėms, esant galimybei, rekomenduojama dirbti nuotoliniu būdu.

Taip pat nuo pirmadienio Raseinių rajono savivaldybėje, jos biudžetinėse įstaigose bei įmonėse gyventojai bus aptarnaujami tik nuotoliniu būdu.

Anot savivaldybės, susirgimų COVID-19 skaičius 100 tūkst. gyventojų Raseinių rajone siekia 134,5. Tuo metu visoje Lietuvoje šis rodiklis – 20,1 atvejo.

Penktadienio Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenimis, Raseinių rajone koronavirusu šiuo metu serga 43 asmenys. 27 atvejai yra siejami su protrūkiu Raseinių policijos komisariate.

Lietuvoje iš viso patvirtinti 3565 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 1283 asmenys, 2181 – pasveiko.

Nuo ligos mirė 87 asmenys, dar 14 užsikrėtusiųjų mirė dėl kitų priežasčių.

Izoliacijoje šiuo metu yra 8096 asmenys.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Su tokiais testais tik kvailys gali nustatineti virusa
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių