Quantcast

Dėl bendrabučių – chaosas: 170 studentų vis dar laukia vietos

170 aukštųjų mokyklų studentų laukia vietos bendrabučiuose, BNS informavo Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM).

„Dabartinė situacija tokia, kad apie 170 studentų laukia bendrabučio vietos. Toks skaičius susidarė, nes eilė „pasislinko“ t.y. dalis laukusių vietas gavo, bet buvo pateikta papildomų prašymų“, – penktadienį BNS nurodė ministerijos atstovas Dainoras Lukas.

Ministrės patarėjas aukštojo mokslo klausimais Andrius Zalitis praeitą savaitę teigė, jog turėtų likti apie 100 studentų, kurie neturės vietos bendrabučiuose.

Tą pačią savaitę buvo suburta darbo grupė, ji turėjo ieškoti ilgalaikių sprendimų gyvenamosios vietos problemai spręsti. Į ją pakviesti aukštųjų mokyklų administracijų, studentų, Turto banko atstovai.

„Tuomet sutarta, kad vienas iš greitųjų sprendimų, padėsiančių aukštosioms mokykloms rasti laisvų vietų bendrabučiuose, būtų sudaryti bendrabučių ir laisvų vietų juose duomenų bazę, kuria galėtų naudotis ir duomenis pagal besikeičiančią situaciją joje atnaujinti visos aukštosios mokyklos“, – nurodė ŠMSM atstovas.

Toks skaičius susidarė, nes eilė „pasislinko“.

ŠMSM tvirtina ir iki šiol skatinusi aukštųjų mokyklų bendradarbiavimą dalijantis bendrabučių vietomis, nes kai kuriose jų studentų yra daugiau, kai kuriose – mažiau, ir bendrabučiuose lieka laisvų vietų.

Taip pat jau anksčiau buvo prašyta ir profesinių mokyklų pagalbos. Kai kurie universitetai savarankiškai, o kai kurie tarpininkaujat ministerijai, susisiekė su Vilniuje esančiomis kolegijomis ir profesinėmis mokyklomis.

„Iki šios dienos iš profesinių mokyklų ir kolegijų gavome informaciją apie 140 laisvų vietų bendrabučiuose. Dar laukiame duomenų iš kelių profesinių mokyklų“, – BNS sakė D. Lukas.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos duomenimis, naujus mokslo metus pradėjo apie 460 tūkst. mokinių ir studentų, apie 40 tūkst. mokytojų ir dėstytojų.

Mokyklų duris pirmą kartą pravėrė apie 30 tūkst. pirmokų, universitetų ir kolegijų – 97 tūkst. studentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Garantuoju,

Garantuoju, portretas
kad tarp ju nera ne vieno ukrainiecio.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių