Quantcast

Dėl Astravo AE veiklos pradžios – Lietuvos nota Baltarusijai

  • Teksto dydis:

Šalia Lietuvos sienos esančiai Astravo atominei elektrinei (AE) antradienį pradėjus gaminti elektrą, Lietuva pareiškė smerkianti Baltarusijos veiksmus, keliančius  branduolines ir aplinkosaugos grėsmes ne tik Baltarusijai ar Lietuvai, tačiau visai Europai.

Tai rašoma Užsienio reikalų ministerijos (URM) protesto notoje Minskui, ji išsiųsta trečiadienį, pranešė URM.

Pasak pranešimo, Baltarusija raginama sustabdyti tolesnę atominės elektrinės veiklą, kol nebus įgyvendinti aukščiausi branduolinės saugos standartai ir aplinkosaugos reikalavimai.

Notoje taip pat primenama, kad Astravo AE pažeidžia tarptautines Espo bei Orhuso konvencijas, liko neįgyvendintos Europos Sąjungos (ES) atsparumo testų proceso metu pateiktos rekomendacijos.

„Litgrid“ antradienį užfiksavus, kad Astravo AE buvo pradėta elektros gamyba, Lietuva iš karto nutraukė elektros prekybą su Baltarusija. Tačiau fiziškai elektra toliau tekės į Baltijos šalių rinką, nes ji yra deficitinė.

Lietuvai kol kas nepatvirtinus vieningos trišalės prekybos elektra su Rusija metodikos, Latvija lapkričio 5 dieną žada pradėti prekiauti su Rusija per bendrą jungtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuviai ruošiami pirkti elektrą per tarpininkus mes mokėsime už elektrą brangiai.

A matai sankcijas

A matai sankcijas  portretas
Pakeite i notas.Lietuviai megsta visiems taikyt notas,po to rekia,kad rusai puola,nes su rusais galejo kuo puikiausiai draugaut ,bet ne Lietuva sakojosi,o dabar laksto i vakarus ieskodami elektros.

tulpes@lrpk.lt

tulpes@lrpk.lt portretas
O tai ka dabar Baltarusijos prezidente Ciaburaska su tomi gautomis natomis darys, Ji net lietuvoje simfononio orkestro neturi , tiktai kazkokiu vadalu degeneratu is Baltarusijos priveze Linkeviciaus tulikams plauti
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių