Quantcast

Dažniausiai pasitvirtina skundai sveikatos apsaugos, žemės ūkio srityse

  • Teksto dydis:

Didžiąją dalį Seimo kontrolierių pernai gautų pagrįstų skundų pernai sudarė kreipimaisi dėl Sveikatos apsaugos ir Žemės ūkio ministerijų ir joms priskirtų institucijų.

Seimo kontrolieriaus tarnyba informavo, kad pernai išnagrinėję 1752 skundų kontrolieriai pateikė 2194 rekomendacijų valstybės ir savivaldybės institucijoms. Dėl Sveikatos apsaugos ministerijos ir jos valdymo sričiai priskirtų institucijų pasitvirtino 40,5 proc. skundų, dėl Žemės ūkio ministerijos ir pavaldžių institucijų - 37 proc. skundų.

Daugiausia skundų kontrolieriai pernai sulaukė dėl Teisingumo (480), Žemės ūkio (252) ir Vidaus reikalų (155) ministerijų ir jų valdymo sričiai priskirtų institucijų.

Seimo kontrolieriai Augustinas Normantas ir Raimondas Šukys rekomendacijomis atkreipė pareigūnų dėmesį į aplaidumą darbe, įstatymų arba kitų teisės aktų nesilaikymą, tarnybinės etikos pažeidimus, piktnaudžiavimą, biurokratizmą arba žmogaus teisių ir laisvių pažeidimus. Rekomendacijomis Seimo kontrolieriai siūlė imtis priemonių, kad būtų pašalinti įstatymų arba kitų teisės aktų pažeidimai, jų priežastys, keisti teisės aktus.

Kalbėdami apie žmogaus teisių padėtį globos institucijose, kontrolieriai akcentavo žmogiško požiūriu į globotinius trūkumą. Jų vertinimu, globos įstaigose ne visuomet tinkamai užtikrinamas gyventojų saugumas, ne visos įstaigos pajėgios suteikti tinkamą priežiūrą ir paslaugas asmenims, kuriems tokios paslaugos yra reikalingos. Kai kuriose įstaigose trūksta švaros ir higienos.

2015 metais Seimo kontrolieriai atliko 44 žmogaus teisių patikrinimus laisvės apribojimo vietose ir pateikė 189 rekomendacijas, tarp kurių globos įstaigoms – 64, užsieniečių sulaikymo ir apgyvendinimo įstaigoms – 14, areštinėms ir laikino sulaikymo patalpoms – 30, vaikų globos įstaigoms - 24, įkalinimo įstaigoms – 57 rekomendacijas. Savo iniciatyva kontrolieriai pernai atliko 17 tyrimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių