Quantcast

Lietuvoje daugėja karių savanorių: priešas rimtai pagalvos, ar eiti į mūsų šalį

  • Teksto dydis:

Vis daugiau lietuvių jungiasi prie Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP). Šiuo metu Lietuvoje vyksta didžiulės pratybos, praneša LNK.

Miškas netoli Trakų. Kažkur šiame miške kariai savanoriai užsiima pozicijas ir laukia tariamo priešo.

Planas išverčiamas ir į pratybas šiame miške atvykusiems lenkų kariams. Šios pratybos – kaip egzaminas. Kariai savanoriai bus įvertinti. Dabar vertintojai ir keliauja stebėti, koks planas sugalvotas pasalai, kaip užimtos pozicijos. Kariai nežino, kada tiksliai važiuos tariamas priešas.

„Gavome žvalgybinę informaciją, kad šiuo keliu pajudės priešo logistika. Mes stengsimės sutrikdyti jos darbą, sunaikinti logistinį jų koridorių“, – sakė leitenantas Marius Bankauskas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Priešas atvažiuoja ir šiame sunkvežimyje esantys kariai nežino, kada ir kur jiems bus surengta pasala.

Pagal scenarijų turi būti bent vienas sužeistas. Yra ir žuvęs. Vertinama, kaip kariai atsitraukia, gelbėja aukas. Panašių pratybų kariai savanoriai turi 30 dienų per metus.

„Nusprendžiau, kad reikia atnaujinti žinias ir geriausias būdas – prisijungti prie KASP. Su darbu gana gerai, nes dauguma pratybų vyksta savaitgaliais ir tai netrukdo“, – sakė leitenantas Gintaras Sadauskis

„Kainuoja šeimos laiko, bet šalies gynyba – kiekvieno mūsų reikalas“, – pabrėžė M. Bankauskas.

„Viskas gerai, pas mus visada kovingos nuotaikos ir mes sakome: mes turime ruoštis, turime būti stiprūs ir, kai būsime stiprūs, priešas labai rimtai pagalvos, ar tikrai reikia eiti į mūsų šalį“, – užtikrintai teigė leitenantas Gintaras Sadauskis.

„Ukraina irgi prisidėjo 2014 m. prie šio dalyko. Puikiai atsimenu tėvą sausio 13 d., kai išėjo ir sakė, kad turi kažką padaryti dėl to, kad vaikai užaugtų nepriklausomoje Lietuvoje“, – sakė M. Bankauskas.

Šiuo metu pratybose dalyvauja daugiau nei 1 tūkst. karių.

Visą šį savaitgalį vyko KASP pratybos „Tvirtas skydas“. Iš pradžių vadai treniravosi kurti planus, dabar kariai planus įgyvendina. Šių metų pratybos gali būti rekordinės.

„Šiuo metu pratybose dalyvauja daugiau nei 1 tūkst. karių“, – teigė KASP rinktinės vadas Vaidotas Šidlauskas.

Pratybos visoje Pietryčių Lietuvoje. Savanoriai veikia nedideliais būriais kuo arčiau savo namų.

„Mūsų kuopos yra praktiškai visose savivaldybėse, turime vietinių karių, kurie puikiausiai žino teritoriją. Jie mūsų viena iš stiprybių, puikiai pažįsta žmones, kelius“, – akcentavo V. Šidlauskas.

Lietuvoje iš viso yra 5 200 karių savanorių. Po Rusijos invazijos į Ukrainą padaugėjo.

„Žmonės pradėjo kreiptis į Karo prievolės tarnybą ir klausia, kaip įstoti, tapti kariais savanoriais. Turite adrenalino kiekį per didelį, tikrai laukiame tokių žmonių pas save pajėgose ir sudarysime galimas sąlygas kartu treniruotis ir tapti Lietuvos gynėjais“, – sakė V. Šidlauskas.

KASP pratybose šiemet ir kariai iš kaimyninių valstybių, Jungtinės Karalystės, JAV. Dalyvauja ir Šaulių sąjunga.


Šiame straipsnyje: LNK turinysKASPKrašto gynybaKariai savanoriaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Bajeris

Bajeris portretas
Pradžioje galvojau, kad gal protas pasimaišė ir pažiūrėjau į kalendorių ar ne balandžio 1 diena. Po to pagalvojau, kad dienos redakcija visai nukvako ir save drąsina "drąsiau bailį, drąsiau bailį". O po to perskaičiau šeimos nariams - juokėmės iš lietuvių kvailumo ir pseudodrąsos, nes greitai teks verkti. Dienos redakcijai - baikit šaipytis iš tautos. O tai atrodot kaip išprotėjęs caras putinas. Debilai.

...

... portretas
nustokite rusinti lietuvą,nustokite,kaunas jau tampa rusišku miestu,nustokite,jokie jie ne ukrainiečiai,jie rusai,negi negirdite

memel

memel portretas
Priešas rimtai pagalvos jeigu minkštaby....be NATO realiai panauduotu 5 straipsni ir iškarto o ne kaip Ukrainos pavyzdziu kai galvojo 3 menesius - siusti ne siusti, duoti - neduoti...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių