Quantcast

Darbą Lietuvoje pradeda nauja Vokietijos ambasadorė

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį priėmė Vokietijos ambasadorės Lietuvoje Juttos Schmitz (Jutos Šmic) skiriamuosius raštus.

Prezidentė su naująja ambasadore aptarė dvišalius Lietuvos ir Vokietijos santykius, ekonominio bendradarbiavimo ir regioninio saugumo priemonių klausimus.

Kaip informuoja prezidentės spaudos tarnyba, Vokietija yra svarbi ir patikima Lietuvos prekybos partnerė ir viena didžiausių investuotojų mūsų šalyje. Vis dėlto, prezidentės teigimu, Lietuva ir Vokietija galėtų labiau išnaudoti dvišalį ekonominį potencialą, nes Lietuva yra investicijoms strategiškai patraukli šalis. Valstybės vadovė taip pat paragino toliau stiprinti dvišalius visuomenės ir kultūros diplomatijos ryšius.

Pasak pranešimo, 57 metų J.Schmitz turi istorijos ir politologijos išsilavinimą. Prieš paskyrimą į Lietuvą diplomatė dirbo Politikos skyriaus vadove nuolatinėje atstovybėje prie tarptautinių organizacijų Ženevoje. Anksčiau J.Schmitz dirbo ambasadoje Pekine, nuolatinėje atstovybėje prie Jungtinių Tautų Niujorke, nuolatinėje atstovybėje prie NATO Briuselyje ir kituose diplomatinės tarnybos postuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Sekmes Jums

Anonimas

Anonimas portretas
Sekmes Jums

Anonimas

Anonimas portretas
Sekmes Jums
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių