Quantcast

Darbą baigė per migrantų krizę įsteigtas Jungtinis situacijų centras

Darbą baigė per neteisėtų migrantų krizę įsteigtas Jungtinis situacijų centras (JSC), jo funkcijas nuo gegužės perėmė Nacionalinis krizių valdymo centras.

Penktadienį Vidaus reikalų ministerijoje Jungtinių situacijų centre dirbusiems pareigūnams įteiktos padėkos, pranešė ministerija.

„JSC suvaidino itin svarbų vaidmenį migracijos krizės valdyme. Pirmiausiai, buvo sukurtas vienas informacinis laukas, jungiantis įvairių tarnybų informaciją realiu laiku. Tai leido priimti efektyvesnius sprendimus ir gerokai supaprastino patį valdymo procesą“, – teigė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Ministrė pabrėžė, jog tokio pobūdžio realiai veikiantis informacijos analizės centras, išsiplečiantis už vienos institucijos ribų, buvo sukurtas pirmą kartą.

JSC buvo sudarytas 2021 metų rugpjūčio 11 dieną pagal ministrės A. Bilotaitės įsakymą, smarkiai išaugus neteisėtų migrantų srautui per sieną su Baltarusija.

Kaip skelbia VRM, centre dirbo statutiniai pareigūnai iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos, taip pat Lietuvos kariuomenės, Sveikatos apsaugos ministerijos, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei kitų institucijų atstovai.

2021 metų lapkričio mėnesį šalyje dėl migrantų krizės įvedus nepaprastąją padėtį, sustiprinus analitines ir prognostines funkcijas, JSC tapo ir nepaprastosios padėties situacijų centru.

2021 metais iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų, bet didžioji dalis pasibaigus judėjimo apribojimams paliko šalį.

Lietuvos Vyriausybė teigia, kad Baltarusijos pareigūnai aktyviais veiksmais prisideda prie neteisėtos migracijos į Lietuvą ir Europos Sąjungą.

Sprendžiant migrantų krizę 2021 metų rugpjūčio 3 dieną Lietuvos pasieniečiai įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių