Quantcast

Dėl referendumo gauti balsavimo rezultatai iš 31 diplomatinės atstovybės

  • Teksto dydis:

Suskaičiavus pusės apylinkių rezultatus kol kas per anksti vertinti, kokia gali būti referendumų dėl dvigubos pilietybės ir mažesnio Seimo narių skaičiaus baigtis, sako Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) vadovė Laura Matjošaitytė.

„Kol kas yra tik pusės apylinkių rezultatai, kai ateis rezultatai iš didžiųjų apylinkių, ir tada galima bus padaryti tam tikrus apibendrinimus“, – per spaudos konferenciją sekmadienį sakė L. Matjošaitytė.

Daugiau kaip pusės apylinkių iš 1972 duomenimis, kol kas nei vienas referendumas nesurenka reikiamo aktyvumo: šiose apylinkėse dėl dvigubos pilietybės balsavo 48,72 proc., o dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo – 46,29 proc. rinkėjų.

Tam, kad referendumai įvyktų, reikia ne mažiau kaip 50 proc. rinkėjų aktyvumo, o dvigubai pilietybei išplėsti – daugiau kaip pusės visų rinkėjų balsų „už“.

VRK taip pat gavo balsavimo rezultatus iš 31 diplomatinės atstovybės, tuo tarpu balsavimas vyko 52 atstovybėse.

„Tikėtina, kad tokios atstovybės kaip Didžioji Britanija skaičiuos rezultatus ilgai ir gal šią naktį net nesulauksime, o rezultatai bus ryto“, – pažymėjo VRK vadovė.

Anot jos, tikėtina, jog dėl didelio išankstinio balsavimo aktyvumo užtruks ir balsų skaičiavimas didžiosiose apylinkėse.

„Rinkimų komisijoms balsus sekasi skaičiuoti sklandžiai, tiesa, darbų dar bus daug, išankstinių balsų skaičiavimas prailgins tas procedūras. Rezultatus skaičiuosime, tikėtina, dar ilgai“, – sakė VRK pirmininkė.

Lietuvoje sekmadienį vyko prezidento rinkimai bei du referendumai: dėl dvigubos pilietybės išplėtimo galimybių ir Seimo narių skaičiaus sumažinimo nuo 141 iki 121.


Šiame straipsnyje: referendumasbalsavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Išdavikams palikt DAR ir jų savo noru išduotą (parduotą) Lietuvos pilietybę tai reiškia NEGERBT tikrųjų Lietuvių, dirbančių TIEK čia, tiek ir svetur, BET - neišduodančių Lietuvos!

Kęstas

Kęstas portretas
Iš dalyvavusių referendume už pilietybės išsaugojimą lietuviams, du su puse karto daugiau rinkėjų nubalsavo už pilietybės išsaugojimą [1]. Landsbergio vadovaujama klika yra prieš daugumą aktyvių Lietuvos piliečių. Šalin vagis nuo lovio. Ačiū, nuoširdus lietuviškas ačiū, visiems, kuriems rūpi tautos vienybė. 1. Mano rašymo momentu apdoroti 1807 apylinkių duomenys iš 1972 esamų apylinkių. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Irma

Irma portretas
Vat tegul dabar emigrantai sugrista namo.Ju Simonyte laukia
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių