Quantcast

Dar 42 teisėjai kreipėsi į teismą dėl apmokėjimo už darbą

  • Teksto dydis:

Regionų apygardos administracinis teismas antradienį pranešė gavęs 42 Šiaulių apylinkės teismo teisėjų pareiškimą dėl atlygio už darbą.

Kaip pranešė teismas, jo Šiaulių rūmuose gautas pareiškimas Lietuvos valstybei, atstovaujamai Vyriausybės, Teisingumo ir Finansų ministerijų dėl valstybės veiksmais padarytos žalos atlyginimo ir neveikimo, teisingo atlyginimo už draudimą dirbti kitą darbą.

Teisėjai, iš kurių kai kurie dirbo teisėjais iki įstatymų numatyto termino arba perkėlimo į kitą teismą, prašo kreiptis į Konstitucinį Teismą, kad šis ištirtų, ar Teisėjų darbo apmokėjimo įstatymas neprieštarauja pagrindiniame šalies dokumente įtvirtinam teisėjų ir teismų nepriklausomumo bei teisingo apmokėjimo už darbą principams.

Iš viso Regionų apygardos administracinis teismas yra sulaukęs 13 skundų iš 213 teisėjų. Dalis šių bylų yra sustabdyta kreipusis į Konstitucinį Teismą, kitose sprendimai kol kas nėra priimti.

Konstitucinis Teismas ankstesnėse panašiose bylose yra konstatavęs, kad teismo prašymai yra pagrįsti teisiniais argumentais, ir priėmė juos nagrinėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam [ai] --oho -- komentatoriai taip pat nepyksta

tam [ai] --oho -- komentatoriai taip pat nepyksta portretas
ant ---OHO IDIOTO komentaro.......

oho

oho portretas
idiotų komentarai. Ypač to pirmo, kur šaukia, kad statybose dirba be atlyginimo.

Tai

Tai portretas
Pyderai nori didesniu algu
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių