Quantcast

D. Jauniškis inicijuoja žvalgybos tarnybos struktūros pertvarką

Neseniai antrą kadenciją Valstybės saugumo departamentui (VSD) pradėjęs vadovauti Darius Jauniškis inicijuoja žvalgybos tarnybos struktūros pertvarką.

„Departamentas, suderinęs su prezidentu, premjeru bei Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetu, išgyvens tam tikrus struktūrinius pertvarkymus artimiausiais metais, kad suefektyvintų savo darbą, orientuotųsi į naujai kylančias grėsmes, kad nepražiopstume tam tikrų atvejų“, – trečiadienį po Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdžio žurnalistams sakė D. Jauniškis.

„Einame prie geresnės kokybės“, – pridūrė jis.

Detalesnius pokyčius jis atsisakė nurodyti, nes žvalgybos tarnybos struktūra nėra vieša.

Einame prie geresnės kokybės.

D. Jauniškio teigimu, koronaviruso pandemija ir žvalgybai iškėlė naujų iššūkių.

„Norėtume daugiau atkreipti dėmesį į tokias grėsmes, kaip COVID-19 atvejis, ar kitas kylančias rizikas, kurios ateityje buvo ir bus“, – sakė VSD direktorius.

Anot jo, pokyčiai leis departamentui dirbti efektyviau, patikimiau, greičiau reaguoti.

Seimo NSGK pirmininkas „valstietis“ Dainius Gaižauskas savo ruožtu teigė, kad ir parlamentinė kontrolė, ir Seimo kontrolierių tyrimas atskleidė kai kurias VSD valdymo, veiklos spragas. Nauja struktūra turėtų jas ištaisyti.

„Tikrai bus sustiprinta bendra VSD veikla tiek žvalgyboje, tiek kontržvalgyboje“, – teigė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
'Zadaniją' iš Putino gavo?.. :s

taip

taip portretas
seniai reikejo jei d irbi tautai o ne kazkokiam ponui ir tokiose pareigose privalai buti tei/singas nens lipimas /ant greblio/ rezultatu neduos ka i/p ZVaisvylos atzvi/lgiu ir jei jauti sadistyni/ poreiki kam ikast nes nepatiko kazkas tai geriau pasitrauk i pociau.s /uztarnauta/ lygmeni kuris iki si/ol neaiskus SENJORAS 83M?...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių