Quantcast

COVID-19 situacija Raseinių rajone išlieka grėsminga: nuspręsta pratęsti karantiną

Vyriausybė pritarė karantino rėžimo Raseiniuose pratęsimui dar dviem savaitėms – iki lapkričio 6 d. imtinai.

„Situacija rajone išlieka sudėtinga“, – trečiadienį Vyriausybės posėdyje sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Kaip rašoma Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) rašte, koronavirusas Raseinių rajone yra plačiai išplitęs socialinių paslaugų įstaigose – Blinstrubiškių socialinės globos namuose, Raseinių socialinių paslaugų centre. Virusas išplitęs ir sveikatos priežiūros įstaigose – ligoninėje, pirminės sveikatos priežiūros centre, Viduklės ambulatorijoje.

COVID-19 fiksuotas ir Raseinių rajone esančiose švietimo įstaigose, viešąsias paslaugas teikiančiose įstaigose bei laisvalaikio paslaugų vietose.

ELTA primena, kad karantino režimas Raseiniuose buvo įvestas spalio 9 d. Iš pradžių buvo numatyta, kad jis tęsis dvi savaites – iki spalio 23 d. imtinai.

Karantino metu draudžiami vieši renginiai, susibūrimai, viešose vietose vyresniems nei 6 metų asmenims privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones. Visų švietimo ir ugdymo įstaigų veikla organizuojama tik nuotoliniu būdu, lankymasis stacionariuose socialinių paslaugų įstaigose draudžiamas. Taip pat draudžiama ir veikla vaikų, žmonių su negalia ir pagyvenusių žmonių dienos ir užimtumo centruose.

Religinėms bendruomenėms rekomenduota nevykdyti religinių apeigų. Žmonės įpareigoti viešosiose vietose lankytis ir būti ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis, išskyrus šeimos narius, laikytis ne mažesnio nei 2 m atstumo tarp asmenų ar asmenų grupių, vengti tiesioginio fizinio kontakto, taip pat laikytis asmens higienos reikalavimų. Rekomenduojama riboti judėjimą dėl nebūtinų priežasčių.

Taip pat karantino metu ribojamas rajone keliaujančiųjų tarpmiestinio, priemiestinio ir miesto keleivinio transporto maršrutais intensyvumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai labai

Labai labai portretas
Grėsminga ,važiavau pro Raseinius tai net padangos korona aplipo !!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių