Quantcast

COVID-19 sergantys migrantai bus apgyvendinami ir Švenčionių, Laisvės atėmimo vietų ligoninėse

COVID-19 užsikrėtę ar sąlytį su sergančiaisiais turėję migrantai bus apgyvendinti ne tik Rokiškio psichiatrinėje, bet ir Švenčionių bei Laisvės atėmimo vietų ligoninėse.

Ten jiems numatoma skirti beveik šimtą lovų, antradienį BNS informavo Sveikatos apsaugos ministerija.

Migrantams, kuriems patvirtinta lengva COVID-19 ligos forma, kurie įtariami, kad serga arba kurie turėjo sąlytį su sergančiuoju, Laisvės atėmimo vietų ligoninėje įpareigota skirti ne mažiau 20-ies lovų. Švenčionių ligoninėje – ne mažiau kaip 18 lovų. Rokiškio psichiatrinėje ligoninėje – iki 60 vietų.

Teko kviesti policiją

Švenčionių ligoninės slaugos administratorė Rasa Makaveckienė BNS antradienį sakė, jog migrantai įstaigoje izoliuojami jau kelias savaites, o nuo pirmadienio ligoninė pradėjo teikti jiems visas paslaugas. Šiuo metu įstaigoje yra 11 migrantų, turėtų būti atvežti dar du.

„Daugiausia mamos su vaikais, tai nėra sudėtinga. Savaitgalį buvo vyrai – kadangi yra pirmas aukštas, buvo langus atsidarę, išėję, kvietėme policiją“, – sakė ji.

Daugiausia mamos su vaikais, tai nėra sudėtinga. Savaitgalį buvo vyrai – kadangi yra pirmas aukštas, buvo langus atsidarę, išėję, kvietėme policiją.

Pasak ligoninės vadovės, užtikrinti migrantų saugumą sudėtinga, nes patalpos yra pirmame aukšte, jas būtina vėdinti. Ligoninė su savivaldybe tariasi dėl galimybės artimiausiu metu užtikrinti migrantų saugojimą.

Pasak R. Makaveckienės, ligoninė turėjo laisvas patalpas su atskiru įėjimu, todėl tai problemų nesukėlė, tačiau sudėtingiau yra dėl personalo, taip pat jiems tinka ne visas gydymo įstaigos pasiūlomas maistas.

Apgyvendinami keliolikai dienų

Pagal ministro patvirtintą tvarką, migrantai įstaigose gydomi ambulatoriškai, jų būklę kartą per dieną stebi slaugytojas.

„Svarbu pažymėti, kad ligoninėse niekas nieko neapgyvendins, o tik 10–14 dienų izoliuos arba gydys lengva ar besimptome forma sergančius migrantus, o sergantieji sunkia forma bus vežami į kovidines koordinuojančias ligonines“, – BNS sakė Sveikatos apsaugos ministerijos atstovė Neringa Mikėnaitė.

Pablogėjus užsieniečio sveikatos būklei, apie tai būtų informuotas Bendrasis pagalbos centras, o migrantai vežami į COVID-19 gydančią ligoninę.

Migrantus prižiūrės Viešojo saugumo tarnybos ir pasieniečių pareigūnai.

Šiemet Lietuvos ir Baltarusijos sieną neteisėtai kirto per 4,1 tūkst. migrantų. Dėl išaugusios neteisėtos migracijos paskelbta ekstremali situacija. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, kad išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
"Davai, davai" - virš 230 mlj avansą ekonomikai gaivinti gavote! Nelegalų daugęs, o sergančiųjų sunkiai taip pat, nes atsisako skiepytis nors ir už mūsų pinigus viskas jiems! Baisi oadėtis Lietuvos piliečiams - daug jas atsidurs už grotų, kad turėtų ramybę valdantieji

Anonimas

Anonimas portretas
afigiet

Anonimas

Anonimas portretas
IX forte....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių