Quantcast

„Caritas“ skelbia dar vieną daiktų rinkimo akciją Ukrainos žmonėms

  • Teksto dydis:

Kovo 17–18 dienomis Lietuvos „Caritas“ kartu su septynių vyskupijų „Caritas“ centrais skelbia humanitarinės pagalbos Rusijos invazijos nualintos Ukrainos žmonėms rinkimo akciją, ketvirtadienį pranešė organizacija.

„Lietuva yra kiekvieną dieną šalia Ukrainos žmonių, ne tik mintimis, bet ir širdimis, konkrečiomis pastangomis ir iniciatyvomis. Neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų galime atnešti bent po vieną daiktą iš sąrašo. Mūsų daug, tikiu, kad ir paramos kiekis bus gausus. Paramą rinksime dvi dienas, septyniuose miestuose, nuo šeštadienio planuosime paramos išvežimą į Ukrainą“, – sakė Deimantė Bukeikaitė, Lietuvos „Carito“ generalinė sekretorė.

Nauji arba labai geros kokybės daiktai bus renkami Vilniuje, Kaune, Marijampolėje, Panevėžyje, Šiauliuose, Klaipėdoje ir Kaišiadoryse.

Akcijos tikslas – surinkti reikalingų daiktų, kurie padėtų kenčiantiems nuo karo Ukrainoje. Renkami daiktai ir priemonės bus skirti Severodonecko miesto gyventojams.

Neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų galime atnešti bent po vieną daiktą iš sąrašo. Mūsų daug, tikiu, kad ir paramos kiekis bus gausus.

Nuolat apšaudomi, priversti palikti savo namus ir glaustis rūsiuose bei slėptuvėse, ukrainiečiai neturi būtiniausių daiktų, o šiuo metu Ukrainos rytuose vyrauja šalčiai. Dėl nuolatinio apšaudymo labai sudėtinga iš miesto ir aplinkinių rajonų evakuoti gyventojus. Severodonecke yra daug likusių senyvo amžiaus žmonių, ligonių, šeimų su vaikais, rašoma pranešime.

Anot D. Bukeikaitės, kreipimasis į Lietuvos „Caritą“ ir Lietuvos žmones atkeliavo iš Severodonecko civilinės karinės administracijos vadovo, mero Oleksandro Striuk.

Lietuvos žmonių prašoma ukrainiečiams paaukoti būtiniausių daiktų – rūbų, ir higienos priemonių, elektronikos.

Anot „Carito“, ukrainiečiams stinga žibintuvėlių su baterijomis, išmaniųjų telefonų, šorinio maitinimo akumuliatorių, skirtingo dydžio baterijų, elektrinių šildytuvų bei elektrinių virdulių. Svarbu, kad prietaisai būtų veikiantys.

Paaukoti prašoma storesnių, švarių pledų, jogos kilimėlių, naujų arba mažai dėvėtų apatinių termodrabužių, kojinių, miegmaišių.

Ukrainos „Caritui“ bus perduotos ir higienos priemonės – šampūnai, dantų pasta, dantų šepetėliai, skutimosi priemonės (peiliukai ir mašinėlės), vaikiškos ir suaugusiesiems skirtos sauskelnės, moterų higieniniai paketai, muilas, drėgnos servetėlės ​​vaikams. Paaukoti prašoma ir degtukų, bintų, tvarsčių, pleistrų.

Parama kovo 17-18 dienomis bus renkama Vilniuje, prekybos centruose „Panorama“ ir „BIG Vilnius“, Papilio g. 5 Kaune, Taikos pr. 29A Klaipėdoje, Gegužių g. 57 Šiauliuose, Upytės g. 3 Panevėžyje, Bažnyčios g. 42 Marijampolėje ir Brazio g. 6A Kaišiadoryse.


Šiame straipsnyje: Caritasparama Ukrainairenkama paramakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių