Quantcast

Buvusios kraujo centro vadovės byloje pratęstas terminas susipažinti su medžiaga

  • Teksto dydis:

Prokuratūra pirmadienį nusprendė iki spalio 30 dienos pratęsti terminą įtariamiesiems susipažinti su bylos medžiaga vadinamojoje kraujo centro byloje.

Šiame tyrime buvusi Nacionalinio kraujo centro vadovė Joana Bikulčienė įtariama piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, o verslininkas Antanas Petrošius – padėjimu piktnaudžiauti.

„Terminas pratęstas iki spalio 30 dienos, nes buvo gautas prašymas ir prokuroras jį patenkino“, – BNS sakė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Komunikacijos skyriaus viršininkė Renata Keblienė.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2018 metų kovą.

Prokuratūra skelbė, kad tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad Nacionalinio kraujo centro buvusi vadovė galėjo susitarti su privačios bendrovės, veikiančios asmens sveikatos priežiūros, vaistinių žaliavų surinkimo ir vaistinių preparatų gamybos, farmacijos prekių platinimo srityse, akcininku, kad jai būtų sudarytos išimtinės sąlygos veikti savo veiklos srityje.

Terminas pratęstas iki spalio 30 dienos, nes buvo gautas prašymas ir prokuroras jį patenkino.

J. Bikulčienė po įtarimų korupcija 2018 metų balandį pasitraukė iš Nacionalinio kraujo centro vadovės pareigų. Ji įtarimus neigė. Dar 2018-aisiais ji teigė, kad įtarimai siekiu padėti Lietuvos įmonei „Solis Tribus“ monopolizuoti kraujo plazmos surinkimą ir kraujo preparatų tiekimą Lietuvoje pasirodė po konkurentų – „Octapharma“ atstovo Latvijoje Aleksandro Ceso – kreipimosi į Lietuvos institucijas, tarp jų – į Sveikatos apsaugos ministeriją. Ji visus teisėsaugos veiksmus tuomet siejo su latvių įmonės bandymu eliminuoti konkurentus.

Atliekant ikiteisminį tyrimą dėl galimų korupcinių nusikaltimų Nacionaliniame kraujo centre, buvo tirtos ir galimos užsienio šalių pareigūnų papirkimo aplinkybės. Įtarimai asmenims buvo pareikšti dėl galimo Latvijos pareigūnų papirkimo, tačiau surinkus daugiau ikiteisminio tyrimo duomenų, vasarį šie įtarimai buvo panaikinti.

„STT buvo pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl dviejų dalykų – Nacionaliniame kraujo centre Lietuvoje ir dėl santykio, įtariamo poveikio Latvijos pareigūnams. Tame epizode, kiek tai susiję su Latvija, vasario mėnesį šitas ikiteisminis tyrimas nutrauktas“, – BNS sakė A. Petrošiaus advokatas Giedrius Danėlius.

Vis dėlto STT pabrėžia, kad šios aplinkybės yra reikšminga bylos dalis, tiriant ir kvalifikuojant kitas veikas dėl piktnaudžiavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andrius

Andrius portretas
10 metu gelbejau krauju,ir dabar islenda tokie galai,ziauru...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių