Quantcast

Buvusiam Ligonių kasos vadovui nepavyko pratęsti savo kadencijos

Buvusiam Valstybinės ligonių kasos (VLK) direktoriui Algiui Sasnauskui nepavyko pasiekti, kad jo pasibaigusi kadencija būtų pratęsta – Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas neskundžiama nutartimi atmetė jo skundą.

Šių metų birželio 8 dieną į darbą grąžintas A. Sasnauskas to paties mėnesio pabaigoje buvo atleistas iš pareigų pasibaigus jo kadencijai.

Jis su skundu kreipėsi į teismą, prašydamas panaikinti ministro birželio 8 dienos įsakymo dalį, kuria nustatyta jo kadencija, ir  įpareigoti ministeriją antrąją jo kadenciją pratęsti laikotarpiu, kai jis buvo nušalintas ir vėliau atleistas iš pareigų.

Teismui pateiktais duomenimis, 2014 metų birželį paskirtas A. Sasnaukas nuo pareigų nušalintas tų pačių metų lapkričio mėnesį, o 2016 metų liepą atleistas iš pareigų ir į jas grąžintas tik 2018 metų birželį.

A. Sasnauskas laikosi pozicijos, kad jis nuo 2014-ųjų realiai dirbo kelis mėnesius, todėl kadencija turėtų būti pratęsta tokiam laikui, kiek jis realiai nėjo pareigų.

A. Sasnauskas VLK vadovo pareigų 2016 metų liepą neteko, kai Apeliacinis teismas paliko galioti jam paskelbtą apkaltinamąjį nuosprendį piktnaudžiavimo byloje.

Ši byla susijusi su 2009 metais VLK organizuotais ir vykdytais tariamai viešųjų intelektualinės saugos paslaugų pirkimais, nors realiai jais siekta pirkti paslaugą pasiklausymo aparatūrai aptikti ir ją neutralizuoti. Įtarta, kad to siekė pats įstaigos vadovas A. Sasnauskas, siekdamas apsisaugoti nuo teisėsaugos institucijų tyrimų.

Tačiau šiemet kovą bylą dar kartą išnagrinėjęs Apeliacinis teismas buvusį VLK vadovą visiškai išteisino. Po šio išteisinimo Vilniaus apygardos administracinis teismas panaikino ankstesnio sveikatos apsaugos ministro Juro Poželos įsakymą dėl A. Sasnausko atleidimo ir Aurelijaus Verygos raštą, kuriuo atsisakyta VLK vadovą grąžinti į pareigas.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas skundą atmetė, nes A. Sasnauskas skundė 2014 metų sprendimo jį priimti į pareigas dalį, taigi, pradelsė jo apskundimo terminą. Sutikęs su pirmosios instancijos teismo sprendimu, apeliacinės instancijos teismas paliko galioti Vilniaus apygardos administracinio teismo nutartį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių