Quantcast

Buvęs FNTT vadovo pavaduotojas V. Giržadas tapo advokatu

Buvęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus pavaduotojas Vytautas Giržadas, kurio atleidimą iš pareigų teismas pripažino neteisėtu, tapo advokatu.

Advokatų kontora „Motieka ir Audzevičius“ antradienį pranešė, kad plečia savo veiklos sritis ir matydama augantį poreikį rinkoje pristato naujai sukurtą baudžiamosios teisės nusikaltimų, kylančių iš ekonominės veiklos, praktikos grupę (white collar crime - „baltųjų apykaklių“ nusikaltimai).

Praktikai vadovauja kontoros partneris advokatas Jovitas Elzbergas, daugiau nei dešimt metų dirbantis su viešuoju sektoriumi susijusiose bylose.

Dar anksčiau J. Elzbergas yra vadovavęs Vilniaus savivaldybės Teisės departamentui. Neseniai yra gynęs teisme buvusį sostinės merą konservatorių Vilių Navicką.

Prie advokatų komandos, kaip skelbiama, taip pat prisijungė V. Giržadas ir Mindaugas Barkauskas.

M. Barkauskas yra buvęs Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras, tyręs ir kaltinimą palaikęs rezonansinės korupcijos ir kontrabandos bylose.

Pernai rugsėjo 25 dieną Vilniaus apygardos administracinis teismas nusprendė, kad V. Giržadas turi būti grąžintas į pareigas, jam taip pat priteista 20 tūkst. litų neturtinei žalai kompensuoti. Be to, FNTT turės atlyginti V. Giržadui po daugiau nei 6,3 tūkst. litų už kiekvieną priverstinės pravaikštos mėnesį.

Teismas tada panaikino du buvusio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio įsakymus dėl leidimo dirbti su slapta informacija ir atleidimo iš tarnybos.

Anot teismo, jie abu neatitinka teisės aktų reikalavimų ir turi būti panaikinti.

Tuo tarpu Vidaus reikalų ministerija mano, kad, priimdama sprendimus dėl buvusių FNTT vadovų, įstatymų nepažeidė ir nesutinka su tokia teismo nutartimi.

Bylą dėl atleidimo iš darbo laimėjo ir buvęs FNTT vadovas Vitalijus Gailius. Į Seimą išrinktam V. Gailiui teismas taip pat priteisė 25 tūkst. litų kompensaciją neturtinei žalai atlyginti, 42 tūkst. litų išeitinę kompensaciją ir 67 tūkst. litų už priverstinę pravaikštą, tačiau nusprendė, kad jis neturi būti grąžintas į pareigas.

FNTT vadovus  atleidęs tuometinis vidaus reikalų ministras liberalcentristas Raimundas Palaitis dėl šio žingsnio sulaukė konservatorių kritikos, bet vėliau pats pasitraukė iš pareigų, nors turėjo prezidentės Dalios Grybauskaitės paramą.


Šiame straipsnyje: Vytautas GiržadasFNTTadvokatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių