Quantcast

Bus pertvarkomos profesinės mokyklos – jungs prie didesnių centrų

  • Teksto dydis:

Vyriausybė antradienį pritarė kelių profesinių mokyklų pertvarkai: jos bus jungiamos prie didesnių centrų, o Klaipėdos laivininkų mokykla sujungiama su Klaipėdos laivų statybos ir remonto mokykla.

Švietimo ir mokslo ministerijos siūlymu pritarta, kad Aukštadvario žemės ūkio mokykla taptų Elektrėnų profesinio mokymo centro padaliniu, Anykščių technologijos mokykla jungiama prie Alantos technologijos ir verslo mokyklos.

Simno žemės ūkio mokykla prijungiama prie Alytaus profesinio rengimo centro, o Joniškėlio Igno Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokykla – prie Panevėžio profesinio rengimo centro. Žeimelio technologijų ir paslaugų mokykla taps Joniškio žemės ūkio mokyklos skyriumi.

Klaipėdos laivininkų ir Klaipėdos laivų statybos ir remonto mokyklos sujungtos taps Jūrinio sektoriaus darbuotojų rengimo centru.

Vyriausybės nutarime teigiama, kad pertvarkos padės atsisakyti besidubliuojančių profesinio mokymo programų, efektyviau naudojamos lėšos.

Lietuvoje šiuo metu veikia 67 profesinio mokymo įstaigos, jų savininkas ar dalininkas yra Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Pagal Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos planą, iki rugsėjo 1 dienos turėtų likti 60 profesinių mokyklų, o 2020 metais – 58.

Vyriausybė vasario mėnesį jau yra pritarusi Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos siūlymui sujungti dvi profesinio mokymo įstaigas – Vilniaus Žirmūnų darbo rinkos mokymo centrą ir Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokyklą – į profesinio mokymo centrą „Žirmūnai“.

Šiemet į profesines mokyklas planuojama priimti tiek pat pirmakursių, kaip ir pernai – 20 tūkst. 190, nepaisant to, kad praėjusiais metais visų vietų užpildyti nepavyko. Pernai į profesines mokyklas mokytis priimta 17 tūkst. 917 asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Raimondas

To Raimondas portretas
Nėra nei vienoj gimnazijoj tokios bazės, kokia yra profesiniuose centruose. Ir ne pensininkai dirba ten, tik nėra su kuo dirbti. Juk visi nori būti mokslininkais

nuomonė

nuomonė portretas
O, kur dėtis giminėms. Vienas iškyla ir padeda kitiems, kas čia blogo. Aš , vadinu jį geru žmogumi.

Raimondas

Raimondas portretas
Jeigu provincijoj profesinės mokyklos tuščios, tai reikia kažką daryti. Ministerija turėtų didesnį dėmesį skirti profesinių mokyklų paslaugų kokybei. Dirba daug pensininkų, nemokami moksleiviai naujovių, teikiamos pasenusios žinios, dirbama senais metodais. Jeigu profesinės mokyklos atjaunetu, gal, ir mokinių daugiau ateitų mokytis?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių