Quantcast

Bus pagerbtos Medininkų žudynių aukos

  • Teksto dydis:

Liepos 31-ąją sukanka 29 metai, kai 1991 m. Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje, Medininkų kontrolės punkte, omonininkai nužudė septynis muitinės, policijos ‚Aro“ ir Kelių policijos pareigūnus, o vieną sunkiai sužeidė. Pagerbiant šios tragedijos aukas bus organizuojami atminimo renginiai.

Liepos 30 d., ketvirtadienį, 18 val. Vilniaus evangelikų reformatų bažnyčioje (Pylimo g. 18, Vilnius) vyks atminimo vakaras „Budėkime dėl santarvės ir taikos“. Jį ves per Medininkų žudynes sunkiai sužeistas, bet išgyvenęs muitinės pareigūnas, šiuo metu – Lietuvos evangelikų reformatų vicesuperintendentas Tomas Šernas.

Liepos 31 d., penktadienį, iškilmingi renginiai vyks Vilniuje ir prie Medininkų memorialo.

8 val. − šv. Mišios Vilniaus arkikatedros bazilikos Šv. Kazimiero koplyčioje.

10 val. – iškilmingas minėjimas prie Medininkų memorialo.

11.25 val. − iškilmingas minėjimas Vilniaus Antakalnio kapinėse.

Taip pat liepos 31 d. vyks tradicinis estafetinis bėgimas Medininkai–Vilnius, kuriame šiemet dėl COVID-19 pandemijos keliamos grėsmės dalyvaus tik trys – muitinės, policijos ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos – komandos. Estafetinio bėgimo startas – 8.15 val. prie Medininkų memorialo, finišas – prie Antakalnio kapinių Vilniuje. 35 kilometrų estafetinio bėgimo trasa – tai simbolis, kuriuo sujungiama pareigūnų nužudymo vieta bei kapinės, kuriose jie palaidoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arietis

Arietis portretas
Mes Juos visada prisiminsime !

bor

bor portretas
Visai nenustebčiau , jei paaiškėtų kad prie žudynių rankas pridėjęs ir dėdulė.

..ir profesorius

..ir profesorius portretas
turbūt ateis gėle padėt? Jis pats tas kuris apie Medininkus žino geriausia. Taip pat gerai kaip Šernas kuris vienintelis išliko gyvas po tų žudynių...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių