Quantcast

Brolis nepraranda vilties surasti seseris dvynes: būsiu dėkingas visą gyvenimą

„Padėkite man surasti dvynukes sesutes. Už tai būsiu dėkingas visą gyvenimą, nes jų ieškau jau maždaug 20 metų“, – sako Romualdas Vizgirdas, socialiniame tinkle pasidalijęs žinia apie ne vieną dešimtmetį nematytų seserų paiešką.

Pasak vyro, jo keliai su sesėmis dvynėmis Laima ir Dalia Vizgirdaitėmis išsiskyrė tuomet, kai dar suvietiniais laikais Romualdas pakliuvo į įkalinimo įstaigą, kaip jis pats tvirtina, už tai, kad tuomet kaip ir daugelis jis vogė iš valdžios ir buvo sučiuptas. „Kas tuomet įkliuvo, tas – sėdėjo, kam pasisekė neįkliūti – tas, galima sakyti, išsisuko nuo prilipdytos vagies etiketės“, – atviravo pašnekovas.

Visa tai įvyko 1985-aisiais ir tęsėsi iki 1990 metų. Vėliau Romualdas, išėjęs į laisvę, dar sykį matė savo seseris ten, kur anksčiau jos gyveno – Šilutės rajone, Laučių kaime. Tačiau tik per atstumą, nes esą taip ir neturėjo galimybės prieiti artyn. Jo turimomis žiniomis, po 1990-ųjų Laima ir Dalia išsikėlė gyventi kitur.

„Po kurio laiko, nepamenu kieno iniciatyva, bet susirašinėjau su seserimis laiškais maždaug 2000-aisiais metais. Tuomet jos jau gyveno Vilniuje. Viename iš laiškų gavau ir nuotraukas, kuriomis dabar pasidalijau socialiniame tinkle. O, kai po to išsiunčiau dar vieną laišką, atsakymo jau negavau. Nors tada Laima ir Dalia rašė, kad norėtų susitikti, vėliau dingo kaip į vandenį“, – atviravo šiuo metu Telšiuose gyvenantis vyras.

Blankiai prisimindamas pastarąjį iš sesers Dalios gautą laišką prieš maždaug 20 metų, Romualdas tarstelėjo, menantis prierašą: „Dalia S.“ Ir dėl to darantis išvadą, jog tuomet viena iš jo seserų tikriausiai jau buvo ištekėjusi ir nepasilikusi mergautinės Vizgirdaitės pavardės.

„Abejoms mano seserims dvynėms, gimusioms 1973 metais, sausio 3-ąją sukanka 47 metai. Tačiau, kaip man sakė vienas kraštietis, gali būti, kad viena iš jų – jau mirusi. Tiksliai nežinau, kuri“, – turimomis žiniomis dalijosi jis.

Pašnekovas tarstelėjo, jog jei yra žmonių, kurie numano, kur dabar galėtų būti jo seserys Laima ir Dalia Vizgirdaitės, ar žino daugiau detalių, kaip susiklostė dviejų moterų, matomų nuotraukose, likimai, Romualdas prašo susisiekti telefonu  +370 67257980.

„Kas žino, galbūt ir pačios seserys atpažins save fotografijose ir man paskambins“, – vylėsi telšietis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ops

ops portretas
komentarai kaip visad. zmones ka jus vartojat pries rasydami komentarus?

A

A portretas
1985 metais niekas nesodino kieno nors iduotus zmonis be rimto pagrindo,1958 metais taip galejo but ir buvo.

Visažiniai

Visažiniai portretas
Mūsų visuomenė yra VISAŽINIŲ visuomenė. Visi iki vieno žino kas ir ką vartoja, kas ir kodėl nori susitikti. Prideda nuo savęs ir pagrąžina taip kad praeina noras susitikti su žmogumi kuris yra tau brangiausias. Tame visažinystės žaidime aktyviai dalyvaija giminaičiai. Manau sesėms reikėtų susitikti su broliu ir pabendrauti. Tarybiniais laikais į kalėjimą kišdavo nebūtinai prasikaltusius, o dažniausiai "stukačių" įduotus žmones. Sesės tikrai pažįsta savo brolį ir be visažinių pagalbos išsiaiškins.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių