Quantcast

Biržuose atidengiamas memorialas Holokausto aukoms

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Biržuose atidengiamas memorialas Holokausto aukoms, rengiamos eitynės.

Minėjimas prasidės tuoj po vidurdienio – Žemaitės gatvėje bus pasodinti atminimo medžiai Biržų krašto žmonėms, rizikavusiems savo gyvybe, kad išgelbėtų žydų tautybės žmones nuo Holokausto, pranešė Biržų žydų kultūros ir istorijos draugija.

Po to rengiamos eitynės tuo pačiu keliu, kuriuo 1941 metais į mirtį varyti pusė miesto gyventojų – vyrai, moterys ir vaikai.

Jos prasidės nuo buvusio geto teritorijos Žemaitės gatvėje į Pakamponių mišką – Holokausto aukų nužudymo vietą.

Čia vyks naujo paminklo nužudytiems Biržų žydams atminti atidengimas.

30 metrų memoriale įamžinta daugiau kaip 500 žinomų aukų vardų.

Pakamponyse 1941 metais sušaudyta 2400 žmonių, iš jų – 900 vaikų.

Tai bus šeštoji vieta Lietuvoje, kur įamžintos Holokausto aukų pavardės.

Šį paminklą suprojektavo architektas Josephas Rabie (Džozefas Rabis) iš Prancūzijos, jo proseneliai kilę iš Biržų, o dalis giminaičių nužudyta Pakamponyse. Paminklinio komplekso iniciatoriai – Abelis ir Glenda Levittai  iš Izraelio.

„1941 metais Biržai neteko dalies savo veido. 2019 metų birželio viduryje Biržuose vyksiantys renginiai – galimybė prisiminti ir deramai pagerbti buvusius mūsų krašto ir šalies gyventojus“, – sakė Biržų meras Vytas Jareckas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tarp

Tarp portretas
Tarp zydu irgi buvo zydsaudziu kodel apie juos niekas nekalba vilniaus geto zydu policija irgi dalyvavo zudynese dalis paskui buvo susaudyta dalis isgyveno kokia ju likimo istorija kurie isgyveno apie juos niekas nekalba klausimas Kodel

Sąžiningas lietuvis

Sąžiningas lietuvis portretas
Pasakius A pasakykite ir B. Tie patys žmonės kurie žudė žydus, vėliau prisijungė / tapo partizanais, kuriuos dabartinė Lietuvos valdžia garbina ir rodo kaip pavyzdį. Tai nepaneigiamas faktas. Tai nereiškia kad absoliučiai visi miškiniai buvo žydšaudžiai, bet tokių buvo.

pasaulio pabaiga su smegenelem

pasaulio pabaiga  su smegenelem portretas
BE zydu nie dienos,nu ir nagla tauta visa pasauli naikina,visame pasaulyje aukstuose poste sedi zydai ir jie zudo valstybes,tik savo iskeldami i aukstybes,visi karai ,marai buvo dirbtinai sukelti nuo senu senoves,ne be reikalo karaliene IZABELE juos isvare is savo valdu ,tada buvo protingi valdovai neleisdavo zydams SEIMININKAUTI o dabar vieni parsidaveliai ,parduoda net savo tevyne uz sidabrinius,iki ko dagyvenom zydai mus valdo
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių