Quantcast

Birštono ir Kagos kurortų partnerystė: atstumas ne kliūtis bendradarbiauti

  • Teksto dydis:

Pastaruoju metu Lietuvos kurortams bei kurortinėms teritorijoms šypsosi laimė ir atsiperka ilgalaikis, nuoseklus darbas. Kovo mėnesį Nacionalinė tarpvalstybinių sveikatos priežiūros paslaugų organizacija Vokietijoje „EU-Patienten“ paskelbė, kad pacientams iš Vokietijos bus siūloma kompensuoti sveikatinimo paslaugas Lietuvos sanatorijose. Prieš keletą dienų LR Seimas vienbalsiai pritarė Kurortų ir kurortinių teritorijų darnaus vystymo įstatymo priėmimui. Gegužės pradžioje Birštono savivaldybė pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Kagos miestu Japonijoje.

Pastarasis įvykis – neeilinis: per 30 Japonijos ir Lietuvos diplomatinio bendradarbiavimo metų pasirašytos tik trys partnerystės sutartys. Gegužės 12-ąją Japonijoje pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Birštono ir Kagos miestų tapo ketvirtąja!

„Kaga, taip pat kaip ir Birštonas, yra kurortas, todėl bendradarbiavimo sritys yra aiškios: sveikatinimas, kultūra, inovacijų diegimas kurortuose, turizmas. Esu tikra, kad bendradarbiavimas bus gyvas ir tęsis ilgai“, – grįžusi į Lietuvą kalbėjo Nijolė Dirginčienė. Savivaldybės merė negailėjo pagiriamųjų žodžių Lietuvos ambasadai Japonijoje, J. E. ambasadoriui A. Zykui už tarpininkavimą mezgant diplomatinius santykius su Kagos miestu ir Kagos miesto merui Riku Miyamoto už šiltą priėmimą bei išskirtinį dėmesį.

Esu tikra, kad bendradarbiavimas bus gyvas ir tęsis ilgai.

Birštono savivaldybės ir Japonijos ambasados Lietuvoje bei Lietuvos ambasados Japonijoje ryšiai tęsiasi jau beveik dešimtmetį. Dar 2016 m. tuometinis J. E. ambasadorius Toyoei Shigeeda, (deleguotas Baltijos šalims, Lietuvai ir Latvijai) besilankydamas Birštone atkreipė dėmesį į kurorto išskirtinumą, įžvelgė bendrų sąlyčio taškų su Japonijos miestais, galimybių bendradarbiauti. 2019 m. į Birštoną atvyko delegacija iš Kagos, vadovaujama J. E. Japonijos ambasadoriaus Lietuvoje Shiro Yamasaki. Vizito metu Kagos miesto merui Riku Miyamoto Birštonas paliko didžiulį įspūdį – šis susitikimas buvo šiais metais pasirašyto bendradarbiavimo užuomazga, po kurios pradėta svarstyti ir aktyviai komunikuoti dėl partnerystės sutarties tarp abiejų kurortų. 2022-aisiais į Birštono kurortą atvyko J. E. Japonijos ambasadorius Lietuvoje Ozaki Tetsu bei Lietuvos ambasadorius Japonijoje Aurelijus Zykas, su kuriais taip pat aptarti bendradarbiavimo tarp Japonijos ir Lietuvos ryšiai.

„Ryšius tarp Japonijos ir Lietuvos būtina stiprinti. Nors abi šalis skiria didelis atstumas, šiais laikais tai nebėra kliūtis bendrauti. Tikiu, kad po šios sutarties pasirašymo į Lietuvą, Kauno regioną ir, žinoma, Birštoną atvyks daugiau turistų iš Japonijos, kurie pažins mūsų krašto kultūrą, istoriją, sustiprins sveikatą. Taip pat ir mes, lietuviai, galėsime geriau pažinti šią egzotišką šalį, jos žmonių mentalitetą“, – mintimis dalijosi Birštono savivaldybės merė.

Kagos kurorto atstovai domisi sveikatinimo ir sveikatingumo paslaugomis, teikiamomis Birštone. Šiai bendradarbiavimo sričiai jau yra rengiami bendradarbiavimo planai. Neabejotina, kad abu kurortai ateityje ras vis naujų bendradarbiavimo temų ir krypčių, užsimegs stiprūs ne tik miestų, šalių, bet ir asmeniniai jų gyventojų tarpusavio santykiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių