Quantcast

A. Bilotaitė su profesinių sąjungų atstovais aptarė socialines garantijas, pensijas

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė susitikime su statutinių įstaigų vadovais ir pareigūnų profesinių sąjungų atstovais aptarė pareigūnų socialinių garantijų, valstybinių pensijų, sveikatingumo ir reabilitacijos klausimus.

Kaip ketvirtadienį pranešė ministerija, taip pat aptarti sprendimai, siekiant gerinti pareigūnų darbo sąlygas, aprūpinimą ir darbo užmokestį.

„Valstybės skiriamos lėšos vidaus reikalų statutinėms tarnyboms stabiliai auga. Tiek dėmesio ir rūpinimosi pareigūnų gerove, darbo sąlygomis ir aprūpinimu iki šiol niekada nebuvo. Iš aktualių probleminių klausimų, kuriuos iškėlė pareigūnų profesinių sąjungų atstovai, pavyko išspręsti didžiąją dalį. Ir toliau dėsime visas pastangas, palaikydami nuolatinį dialogą su profsąjungomis“, – teigė ministrė A. Bilotaitė.

Ministerijos duomenimis, lyginant su 2021 metais, pernai ketvirtąjį ketvirtį policijos sistemoje visų pareigūnų pareigybių grupių vidutinis darbo užmokestis „į rankas“ padidėjo 13 procentų. 2023 metais lėšos, skirtos statutinių įstaigų darbo užmokesčiui padidėjo 10,6 proc. ir sudaro 461,75 mln. eurų.

Pernai pareigūnams padidinti ir maksimalūs butpinigių dydžiai. Susitikime apkreiptas dėmesys į pasitaikančius kai kuriuos piktnaudžiavimo butpinigiais atvejus. Nuspręsta ateityje aiškiau reglamentuoti ir parengti vieną tvarką butpinigiams gauti. 

Susitikimo dalyviai taip pat aptarė būtinybę tobulinti pareigūnų reabilitacijos sistemą, užtikrinant jos kokybę ir reabilitacijos paslaugų pareigūnams prieinamumą.

Per šiuos metus užbaigus Trakų filialo rekonstrukcijos darbus, atsiras galimybė panaudoti 100 reabilitacijos lovų ir per metus suteikti reabilitacijos paslaugas iki 2,5 tūkst. pareigūnų, teigiama pranešime.

Susitikime diskutuota ir apie pareigūnų valstybines pensijas. Šiuo metu peržiūrimos pareigūnų valstybinių pensijų skyrimo ir apskaičiavimo sąlygos, siekiant, kad ši socialinė garantija labiau atitiktų paskirtį bei apskaičiuojant valstybinės pensijos už tarnybą dydį būtų labiau įvertinta ilgalaikė tarnyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Su valdzios

Su valdzios portretas
ir verslo paskirtu pseudo "profsajungu"!? Juk kitokiu tai nera! Gal tik Vilniaus VVT kitaip...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių