Quantcast

A. Bilotaitė ragina nedelsiant paskiepyti kontaktinį darbą vykdančius pareigūnus

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją, ragindama nedelsiant paskiepyti 7,9 tūkst. pareigūnų, vykdančių pareigas kontaktiniu būdu.

Jų vakcinavimas, pasak ministrės A. Bilotaitės, yra tiesiog gyvybiškai svarbus.

„Pareigūnus būtina skiepyti jau dabar, nes jie dirba priešakinėse pandemijos fronto linijose, užtikrindami karantino reikalavimų laikymąsi. Turime daugiau nei 4 tūkst. vien policijos pareigūnų, kurie nuolatos savo funkcijos vykdo  kontaktiniu būdu“, – ministerijos pranešime spaudai teigia A. Bilotaitė. 

Pagal šiuo metu galiojantį vakcinacijos nuo COVID-19 ligos planą vidaus reikalų ministro valdymo srities statutinėse įstaigose tarnaujantys pareigūnai yra paskutinėje prioritetinėje grupėje prieš pereinant prie masinio gyventojų vakcinavimo.

Pareigūnus būtina skiepyti jau dabar, nes jie dirba priešakinėse pandemijos fronto linijose, užtikrindami karantino reikalavimų laikymąsi.

Sveikatos apsaugos ministerijos prašoma peržiūrėti skiepijimo prioritetines gyventojų grupes ir perkelti pareigūnus, kurie neišvengiamai reaguoja į iškvietimus, taip pat kontaktiniu būdu vykdo viešosios tvarkos užtikrinimo, gaisrų gesinimo, valstybės sienos apsaugos pasienio kontrolės punktuose, konvojavimo, kriminalistinių tyrimų, areštinės apsaugos ir ikiteisminio tyrimo funkcijas, į aukštesnę prioritetinę grupę, kitus pareigūnus paliekant eilėje taip, kaip numatyta ministro įsakyme.

Vidaus reikalų ministerija kartu su statutinėmis įstaigomis parengė skiepijamų pareigūnų sąrašą.

Ministerija pabrėžia, kad pareigūnai, be kitų atliekamų funkcijų, karantino laikotarpiu vykdo judėjimo kontrolę tarp savivaldybių, kontroliuoja, kaip laikomasi karantino reikalavimų, ir susiduria su padidėjusia užsikrėtimo COVID-19 liga rizika.

Ministerija įspėja, kad neužtikrinus pareigūnų apsaugos nuo COVID-19 ligos, gali susidaryti situacija, kai nebus galimybės tinkamai užtikrinti minėtų funkcijų vykdymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Juos reike vivus suskiepiti be eilės madžiau liks ant kelių

baba

baba portretas
Policininkai, kuriems tiesiogiai tenka bendrauti su daugybe žmonių, turėjo būti skiepijami pirmumo eile kartu su medikais. Jiems tenka artimai bendrauti ir su daugybe budulių, tarp kurių tikrai yra sergančių.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių