Quantcast

A. Bilotaitė primena: reikalavimas bendrauti tik vieno namų ūkio rate tebegalioja

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui paskelbus apie nuo trečiadienio baigiančius galioti judėjimo ribojimus, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė primena apie vis dar galiojančias kitas taisykles.

„Nuo rytojaus nebegalioja judėjimo ribojimai tarp savivaldybių. Tačiau reikalavimai bendrauti tik vieno namų ūkio rate tebegalioja. Tad labai svarbu vengti kontaktų ir saugoti labiausiai pažeidžiamus mūsų visuomenės narius. Vien šį šventinį savaitgalį užtikrindami judėjimo apribojimų kontrolę dirbo apie 3 tūkst. policijos pareigūnų, jiems talkino šauliai, Karo policija, Viešojo saugumo tarnyba ir kiti partneriai. Dalis šių žmonių neturėjo galimybės susėsti su šeima prie velykinio stalo. Todėl norėčiau dar kartą jiems visiems padėkoti už darbą ypatingai svarbiu Lietuvai laikotarpiu. Sekmadienį kartu su policijos generaliniu komisaru lankėmės keliuose kontrolės postuose, akivaizdu, kad didžioji dalis žmonių važiavo turėdami tam priežastį ir pasirūpinę reikiamais dokumentais, vis tik buvo apsukta virš 1,7 tūkst. transporto priemonių, nubausti 136 asmenys“, – vardijo ministrė.

Eitvydo Kinaičio nuotr.

A. Bilotaitė viliasi, kad šventinį savaitgalį galiojusi sustiprinta judėjimo ribojimų tvarka atsispindės gerėjančioje sergamumo statistikoje. „Tikiuosi, kad griežta judėjimo kontrolė šventiniu laikotarpiu padės mums išlaikyti stabilius sergamumo rodiklius ir pamažu judėti link didesnių atlaisvinimų. Džiaugiuosi galėdama pasidalinti gera žinia, kad jau šią savaitę bus pradėtos skiepyti didelės grupės žmonių, tarp jų ir pareigūnai, dirbantys kontaktinį darbą ir padedantys užtikrinti karantino reikalavimų laikymąsi“, – socialiniame tinkle rašė A. Bilotaitė.

„Kaip jau pranešė sveikatos apsaugos ministras, šią savaitę Lietuvą pasieks dar 85 tūkst. vakcinos nuo COVID-19 vienetų. Taigi skiepijimo tempai didės, o tai padės greičiau grįžti į mums įprastą kasdienybę su mažiau apribojimų ir daugiau saugumo nuo koronaviruso“, – įrašą socialiniame tinkle baigė ministrė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vyras

Vyras portretas
Bilotaite visa isbalus persimainius, turbut deguonies truksta. Nusiimk ta kauke.

Algis Abraitis

Algis Abraitis portretas
Tikrai judėjimo draudimas tarp savivaldybių "pagerino" sergamumo rodiklius - nuo 400 iki 1100. Prasti reikalai panelei su matematika, o vadovauja ministerijai

Anonimas

Anonimas portretas
Tai kiek žmonių,ne ūkių gali susitikti vienoje darbo vietoje?Tarkim Maksimoj kiek žmonių susitinka iš atskirų šeimų ir pofik?
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių