Quantcast

A. Bilotaitė: negalime leisti, jog migrantai būtų naudojami kaip ginklas prieš Lietuvą

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako suprantanti susirūpinimą dėl padėties pasienyje su Baltarusija, bet pabrėžia, kad negalima leisti, jog migrantai būtų naudojami kaip ginklas prieš Lietuvą ir Europos Sąjungą.

„Suprantame šiandien akcijoje Vilniuje reiškiamą susirūpinimą padėtimi Baltarusijos pasienyje. Padėtis čia išlieka labai sudėtinga (...) Tačiau negalime leisti, kad migrantai būtų naudojami kaip ginklas prieš Lietuvą ir Europos Sąjungą, kad organizuoti migrantų srautai pažeistų mūsų pačių nacionalinį saugumą“, – atsiųstame komentare teigė ministrė.

„Todėl Lietuva toliau ginsis nuo Baltarusijos režimo organizuotų atakų nelegalios migracijos srautais“, – pridūrė ji.

Jos teigimu, Lietuva stengiasi kuo galėdama padėti „Baltarusijos režimo suklaidintiems žmonėms“.

„Apgręžiamiems migrantams suteikiama visokeriopa būtinoji pagalba – Lietuvos pasieniečiai duoda jiems maisto, vandens, drabužių, miegmaišių, esant reikalui suteikiama medicininė pagalba. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija kartu su nevyriausybinėmis organizacijomis ruošia humanitarinės pagalbos paketus“, – teigė A. Bilotaitė.

Ji tvirtina, kad neteisėtai migracijai Lietuvos siena yra uždaryta, o prieglobsčio Lietuvoje galima prašyti teisėtais būdais.

Ministrė primena, kad migrantai, nepaisant apgręžimo politikos, gali būti įleidžiami humanitariniais tikslais.

Per kelis mėnesius tokių migrantų buvo 156.

„Humanitarinių priežasčių gali būti įvairių, tačiau viena svarbiausių – žmogaus sveikatos būklė, reali grėsmė jo sveikatai ir gyvybei“, – sakė vidaus reikalų ministrė.

Anot jos, pasieniečiai nuolat instruktuojami, kokiais atvejais turėtų būti leidžiama užsieniečiui neteisėtai kirsti valstybės sieną ir pasiprašyti prieglobsčio. Esant netipinei situacijai, pareigūnai konsultuojasi su vyresniuoju pareigūnu ir specialistais.

Prie Vyriausybės sekmadienį nevyriausybinės organizacijos ir žmogaus teisių aktyvistai surengė protestą, kurio metu išreiškė nepritarimą Lietuvos vykdomai migracijos politikai.

Šiemet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko per 4,2 tūkst. migrantų.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų apgręžta per 5,8 tūkst..

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pol.

Pol. portretas
Traukis iš posto ,ne tavo smegenims vesti derybas ar imtis bet kokias priemones. Žino kas per ministras užtai tokios pasekmės.Tokiai vištai patarinėja nukvakes ,kuprius muzikantas.Baikite vieną kartą nesąmones krėsti,normalu ministrą paskirkite ir bus tvarka.G.Landsbergi taip pat reikia vis posto esamo atšaukti ir kuo greičiau.

Anonimas

Anonimas portretas
EMIGRANTAS emigrantui nelygus,tas kas nori dirbti ir būti naudingas susitvarkes visus būtinus popierius su viza vienas dalykas o kai veržiasi per sieną jėga kita muzika.Juk yra istatyme straipsnis už nelegalų sienos perejimą kodel jo netaikoma juk į savus nors jie ir kontrobandininkai tai šaudoma.JEI aš lietuvis kirsių sieną nelegaliai tai man straipsnis ir kalejimas,o kai koks babajus tai jam visa globa ir pagarba ir toli mes taip nueisim,nenorėčiau kaip Belgijoi ar Prancuzijoi kad i kai kurios rajonus ne tik baltas žmogus bet ir policija bijo patekti.

Pagarba ministrei!

Pagarba ministrei! portretas
Linkiu ir toliau išlaikyti ryžtą kovoje prieš nežmonišką režimą.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių