Quantcast

A. Bilotaitė: fizinis barjeras karščiausiose pasienio vietose – dar šią savaitę

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad fizinis barjeras karščiausiose Lietuvos pasienio su Baltarusija vietose bus pradėtas tiesti jau šią savaitę.

Ministrė taip pat užsimena apie du naujus angarus migrantams apgyvendinti, juos statyti padeda kariškiai.

„Su Krašto apsaugos ministerija sutarėme dėl bendradarbiavimo suvaldant neteisėtos migracijos srautus pasienyje su Baltarusija. Ketiname pasitelkti kariuomenę, kuri teiks pagalbą pasienyje. Artimiausiu metu prie Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų kariai turėtų prisijungti pasienio užkardose, o šią savaitę  karščiausiuose pasienio ruožuose prisidės prie fizinio barjero tiesimo“, – savo feisbuko paskyroje trečiadienį informavo A. Bilotaitė.

Ji taip pat teigia, kad kariai padės įrengti du angarus, skirtus apgyvendinti neteisėtai sieną kirtusius migrantus.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas spaudai Giedrius Mišutis BNS patvirtino, kad vienas angaras Druskininkų užkardoje jau baigtas statyti ir pabėgėlius priims nuo ketvirtadienio, kitas artimiausiomis dienomis turėtų atsirasti Kabelių užkardoje. Kiekviename angarų bus galima apgyvendinti apie 70 migrantų.

A. Bilotaitė pirmadienį tvirtino, kad dar šią savaitę turėtų atsirasti palapinių miestelis migrantams, vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius teigė, kad jame bus apie tūkstantį vietų. Taip pat šiuo metu dairomasi vietos dar vienai migrantų stovyklai – modulinių namelių statybai, tačiau nei ministerija, nei VSAT kol kas planų nedetalizuoja.

Premjerė Ingrida Šimonytė anksčiau trečiadienį patvirtino, kad VSAT pareigūnams siekiant suvaldyti  situaciją pasienyje padės kariškiai, o būsimas fizinis barjeras, anot jos, bus „tam tikras atgrasymo veiksmas nelegalių migracijos srautų organizatoriams“.

Lietuva pastaraisiais mėnesiais susiduria su keliolika kartų išaugusiais nelegalių migrantų srautais Baltarusijos pasienyje, šiemet jau sulaikyta per 1,4 tūkst. užsieniečių, daugiausiai – iš Artimųjų Rytų, Afrikos valstybių. Lietuvos pareigūnai teigia, kad tai – organizuota Baltarusijos režimo hibridinė ataka prieš Lietuvą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

visaregis

visaregis portretas
Vidaus reikalu ministre A. Bilotaite dirba negailedama jegu,bet kodel pabegeliai be dokumentu ileidziami i Lietuvos teritorija,jie atskridi is Baltarusija ir juos A. Lukasenkos nurodymu gabena prie Lietuvos sienos ,sia problema turi nedelsian spresi ES ir JAV ,nes ju galia didele,kodel mazyte Lietuva palikta galinetis diktatorium A. Lukasenka?

visaregis

visaregis portretas
Kodel ileidziami tie nusikalteliai be dokumentu,juo reikia stumti atgal i Baltarusija,nes pats A. Luksenka turejo skraidinti atgal iuos is kur jie atvyko.Kiek galima leisti tyciotis is musu,cia jo problemos ir tegul sprendzia jas pats.Kas is to jei ant sienos stoves ir brigada kareiviu,kurie juos priims ir palydes i apgyvendinimo vietas ,tai nespres problemos.

R

R portretas
Kokius angarus. Neduoti ėsti ir gerti. Laikyti senuose tvartuose . Lai skambina savo draugams , kad per Lietuvą neitų , nes nudvėsit badu. O čia dabar cackinasi.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių