Quantcast

A. Bilotaitė: Baltarusija į Lietuvą ir ES šaudo gyvais žmonėmis

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė atmeta kritiką dėl taikomų netinkamų priemonių siekiant sustabdyti nelegalių migrantų srautus į Lietuvą. Jos teigimu, Lietuva, neleisdama neteisėtai migrantams kirsti sienos, veiklą vykdo pagal nacionalinėje teisėje nustatytą tvarką ir tarptautinių žmogaus teisių nepažeidžia.

„Migracijos politika neatitinka nūdienos realijų, kai gyvi žmonės yra naudojami kaip ginklai prieš Lietuvą ir prieš visą Europos Sąjungą. Visi puikiai supranta, kad šaudo gyvais žmonėmis, tačiau mūsų teisės europinis reglamentavimas neleidžia imtis priemonių, padedančių apsisaugoti patiems ir apsaugoti visą Europos Sąjungą“, – trečiadienį vykusioje spaudos konferencijoje kalbėjo A. Bilotaitė. 

Ministrės teigimu, 14 ES šalių palaiko Lietuvos poziciją ir sprendimus dėl migrantų kelio, todėl, jos nuomone, tai yra didelis žingsnis ir toliau judėti į priekį, kad įvyktų teigiami pokyčiai.  

Visi puikiai supranta, kad šaudo gyvais žmonėmis, tačiau mūsų teisės europinis reglamentavimas neleidžia imtis priemonių.

„Aš suprantu, kad ES visas mechanizmas nesisuka labai sparčiai, bet tai, kad  Lietuvos poziciją ir siūlymus palaiko 14 ES šalių, yra didelis žingsnis į priekį ir mes toliau judėsime, kad būtų daromi pokyčiai, ir tokių diskusijų bei abejonių, ar legalu, ar teisėta, nebeliktų“, – sakė A. Bilotaitė. 

Pasak ministrės, nors Lietuva ir siekia suteikti migrantams prieglobstį, Baltarusijos vykdoma politika sudaro sąlygas Lietuvai imtis gynybos priemonių. 

„Mes stengiamės maksimaliai apsaugoti Lietuvos ir visos ES sienas, visi mūsų sprendimai tikrai sudaro galimybes žmonėms, kuriems reikalingas prieglobstis, atvykti teisėtais būdais, bet tai, kad Baltarusijos režimas naudoja tuos žmones kaip įrankius ir kad jie didžiąja dalimi patys tai suvokia, tampa problema, ir mes turime gintis ir ginsimės“, – kalbėjo A. Bilotaitė. 

ELTA primena, kad Europos politikos studijų centro renginyje „Frontex“ fundamentaliųjų teisių stebėtoja Katarzyna Wencel paviešino, kad agentūra tiria mažiausiai 14 pranešimų apie rimtus incidentus Lietuvos pasienyje su Baltarusija. Pagal Europos Sąjungos žmogaus teisių instituciją, kolektyviniai migrantų išstūmimai, neįvertinus individualių kiekvieno asmens aplinkybių, pažeidžia Europos žmogaus teisių konvencijos nuostatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ko norėt iš apykvailės bobos ? Ką jai liepia- tą ir kiauksi. Savų minčių nerasta.

Ar Bilotaitė kvaiša ar nesupranta?

Ar Bilotaitė kvaiša ar nesupranta? portretas
Kad ES ir YSA karai ir invazijos į Iraka , Libina ir kt šalys , Kur ES ir USA nužudė prezidėntus, organizavo perversmus ir tai išvarė tuo žmonės iš namu. Jie bijo Nato karo ir žudyniu. Žmonės bėga pas mus .

Tik durna gali nesuprasti

Tik durna gali nesuprasti portretas
Kad Nati , ES , Usa vykdo karinės operacijos ir iranžinės revoliucijos Irake, Libijoje ir kt azijos šalyse. Tad ne Kukašeno pagimdė tuo aukos o Usa, ES režimai, ŽMONĖS BĖGA NUO NATO KARO, NUO ORANŽINIU REVOLIUCIJU. TAI BILOTAITĖ AR TU KVAILA AR APSIMETI??????
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių