Quantcast

Biatlone su tarnybiniais šunimis triumfavo Pagėgių rinktinės pasieniečiai

  • Teksto dydis:

Pirmą sykį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) organizuotose biatlono su tarnybiniais šunimis varžybose niekas neprilygo Pagėgių rinktinės pasieniečiams. Šio VSAT padalinio atstovai triumfavo ir moterų, ir vyrų įskaitose.

Vilniaus rajone įrengtoje pusdevinto kilometro trasoje varžęsi VSAT, policijos, Viešojo saugumo tarnybos, kariuomenės ir bendrovės "Gelsauga" kinologai bei jų augintiniai ne tik turėjo ją įveikti kuo greičiau, bet ir privalėjo atlikti įvairias užduotis. Varžybų dalyviams teko važiuoti dviračiu, skirtingose situacijose sulaikyti tariamus pažeidėjus, šokti per barjerus, klampoti purvyne, šliaužti tuneliu, vamzdžiu, šaudyti iš tarnybinių ginklų.

Dvejose rungtyse keturkojai pareigūnai galėjo pasijusti privilegijuotais: viename trasos ruože kinologai savo augintinius turėjo vežti karučiu, kitame – nešti ant rankų.

Nepilnai ar netinkamai įveiktos rungtys buvo vertinamos baudos sekundėmis.

Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad pirmosiomis biatlono su tarnybiniais šunimis čempionėmis tapo VSAT Pagėgių rinktinės Bardinų užkardoje tarnaujanti kinologė Deimantė Zybartienė ir jos belgų aviganė Koka. Puikiai veikęs tandemas trasą įveikė per 1 valandą 8 minutes ir 55 sekundes.

Antroje vietoje finišavusi Klaipėdos policininkė Vita Mockutė bei jos belgų aviganė trasoje užtruko 1 valandą 10 minučių ir 5 sekundes.

Trečia vieta atiteko kinologei Kotrynai Misiūnaitei iš Viešojo saugumo tarnybos. Ji trasą su savo keturkoju partneriu įveikė per 1 valandą 15 minučių ir 23 sekundes.

Vyrų įskaitoje niekas neprilygo Pagėgių rinktinės Specialiosios paskirties komandoje tarnaujančiam Vidui Bukauskui ir jo belgų aviganei Larai. Visai trasai įveikti šiai porai pakako vos 40 minučių ir 55 sekundžių.

Antrą vietą užėmė Artūras Jankauskas su vokiečių aviganiu Christoferiu, tarnaujantys Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardoje. Jie trasoje užtruko 43 minutes ir 20 sekundžių.

Trečias finišavo Grigorijus Pavkinas ir belgų aviganis Slibinas iš Ignalinos rinktinės Tverečiaus užkardos – 46 minutės ir 44 sekundės.

Nugalėtojams bei prizininkams taures, diplomus ir medalius įteikė VSAT vado pavaduotojas Štabo viršininkas Vidas Mačaitis bei Kinologijos centrui vadovaujantis Žydrūnas Karčiauskas.

Iš viso biatlone dalyvavo 30 pareigūnų su savo augintiniais. Tikimąsi, kad šios varžybos ateityje taps tradicinėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių