Quantcast

Konfliktas dėl bendrabučio: mokytoja pakilusių mokesčių nemoka, bet išsikraustyti nežada

  • Teksto dydis:

Profesinėje mokykloje dirbusi mokytoja maždaug prieš 30 metų kaip įkėlė koją į mokinių bendrabutį, taip nenori išeiti. Nors naujos sutarties nepasirašė ir pakilusių mokesčių nemoka, praneša LNK. 

„Aš moku. Bet moku pagal visą laikotarpį, kaip buvo prieš 30 metų“, – paaiškino buvusi mokytoja Ona Mataitienė.

„Dabar nebėra tokių kainų“, – priminė žurnalistė.

„Suprantu. Bet dabar nebėra ir tokių gyvenimo sąlygų“, – žurnalistei oponavo panevėžietė O. Mataitienė.

Anksčiau mokėjau po 11 eurų, o dabar 53 eurai ir 46 centai yra paskaičiuoti.  Aš šitiek nemoku. Kaip mokėjau po 11 eurų, taip ir moku.

Keliasdešimties žingsnių koridorius, anot pašnekovės, kažkodėl per mokinių bendrabučio renovaciją buvo ignoruotas. Bet nuoma po renovacijos jai ir dar keliems suaugusiems nuomininkams nežmoniškai pakelta.

„Anksčiau mokėjau po 11 eurų, o dabar 53 eurai ir  46 centai yra paskaičiuoti.  Aš šitiek nemoku. Kaip mokėjau po 11 eurų, taip ir moku. Pagal sutartį, naujos nesirašiau. Nesutinku su šitokiu mokėjimu. Beveik keturis su puse kartų padidino mokestį gyventojams“, – piktinosi O. Mataitienė.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Bendrabučio valdytoja rodo, kad koridoriai ir mokinių aukštuose nuo sovietmečio buvo apšiltintas tik fasadas. Vidui remontuoti kol kas pinigų nėra. Todėl vaizdas mokinių bendrabutyje esą visiems vienodas. Nuomos mokestis pakeltas, kadangi turto vertė po renovacijos išaugusi. Kam nepatinka – durys atviros.

„Turėtų iškelti. Daug būtų norinčių gyventi mokyklos bendrabutyje. Kokios jai gali būti privilegijos?“ – sakė bendrabučio darbuotoja. 

Buvusi mokytoja sakė, kad jai buvo leista gyventi bendrabutyje be konkretaus termino. Nors mokyklos pavadinimai, vadovai, taip pat bendrabučio priklausomybė ne kartą keitėsi.

„Kaip mane gali iškraustyti, kadangi aš remontą padariusi?“ – klausė  O. Mataitienė.

Moteris aprodė nuomojamą išpuoselėtą būstą, už kurį niekas „ačiū“ nesako. Ir, ko gero, nesakys.

„Dušas, tualetas naujai įrengtas, kriauklė“, – vardino atnaujinimus buvusi mokytoja.

Mokymo įstaigos administracija irgi neva norėjo jų valdomo turto pagerinimą pamatyti, bet nebuvo įleista. Dokumentų už išlaidas nuomininkė irgi nepristačiusi, nors išspręsti konfliktą noras tikrai yra.

„Bet kokiu atveju, turėtų būti priimtas dalininkų sprendimas, kaip elgtis šitoje situacijoje. Bet iki šios dienos mes su ja neturime net sutarties sudarytos: ji atsisako pasirašyti gyvenamosios patalpos nuomos sutartį“, – sakė Panevėžio profesinio rengimo centro direktoriaus pavaduotoja Laura Galiauskienė.

Administracijai žinoma, kad nuomininkė turi kur kraustytis, bet patogu turėti ir pigų bendrabutį mieste.

„Ji buvo prašiusi privatizuoti tą butą. Tokios teisės mes tikrai negalime suteikti. Šią dieną ji šneka tik apie nuomos mokestį, kuris neva neteisėtai jai padidintas“, – sakė L. Galiauskienė.

„Ne, nesikelsiu“, – purtė galvą bendrabučio gyventoja.

„Todėl, kad nežinau, kaip čia bus su sveikata ir visa kita. Ten – kaimas, nei autobusai nevažiuoja. O čia tai aš vis atvažiuoju. Ir šiandien atvažiavau – pasidariau procedūrą“, – savo poziciją išsakė O. Mataitienė.  

Buvusi mokytoja tebemano, kad priklauso mokyklai ir nesvarbu, kad tas buvo prieš 30 metų ir tik penkerius mokslo metus.

„Nebedirbu, bet aš išėjau iš jos į pensiją, į užtarnautą poilsį“, – sakė senjorė.

Nuo rugsėjo mėnesio vėl pasikeitus bendrabučio priklausomybei, naujos įstaigos vadovas sako, kad konfliktas taip ilgai tęstis negali, o tušti kambariai labai reikalingi ukrainiečiams. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Šita mokytoja turi namą Burvelių km.

Voke

Voke portretas
Man patiko vienas komentaras mano tevai prihvatizavo buta soda tai mes dabar turim kur gyvent va taip mes tiekurie pridivatizavom buyus gauyus veltui valdant oriedui sianfuen esam turtingibturum juk savo o jei nebutume gave buto veltui sisnduen buyune benamiai nes slgos nei oriedui valdant nei saviems valdant nera didekes yra labai mazos ir nieko nei nupirksi nei prihvatizuosi kas ene zenescsklyoelius dakibamus veltui tie lainejo ir siandien badu nemirs priesas dave savi atima taip sakant savi savus pjauna

Kam turi būti gėda?

Kam turi būti gėda? portretas
Nei MOKYTOJOS alga, nei pensija neleido ir neleidžia butą nuomotis, nei, juolab, jį įsigyti? Sovietai ir tie (tiesa, tik į karaliavimo pabaigą) susiprato apčiuopiamai padidinti mokytojams algas...
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių