Quantcast

Bandys išsaugoti pareigūnus, bet mažins jiems atlyginimus

Generalinis komisaras negalėjo pažadėti, kad policininkai gyvens geriau, bet teigė bandysiąs išsaugoti jų darbo vietas.

Trečiadienį Lietuvos policijos profesinės sąjungos pirmininkas Vytautas Lamauskas, Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) pirmininkas Vytautas Bakas bei kitų profesinių sąjungų atstovai susitiko su generaliniu komisaru Vizgirdu Telyčėnu.

„Girdėjome įvairių nuomonių apie finansavimo mažinimo padarinius policijai. Buvo daug prieštaringų nuomonių, net diskusijos apie tai vadintos spekuliacijomis, todėl iš pirmų lūpų norėjome išgirsti, ką iš tiesų finansavimo karpymas reikš policijai šį kartą,“ - sakė NPPSS pirmininkas V.Bakas.

Pareigūnams V.Telyčėnas patvirtino, kad finansavimą policijai planuojama mažinti 116 mln. litų.

Susitikime buvo pasiūlytos trys alternatyvos, kaip policija turėtų dirbti toliau - nuo sausio mėnesio atleisti 900 pareigūnų, atsisakyti dalies atlyginimo, imant visiems pareigūnams nemokamas atostogas, arba kompleksinės priemonės, atsisakyti ir dalies pareigūnų, ir dalies atlyginimų.

Susitikime sutarta, kad abiejų šalių pastangos bus nukreiptos išsaugant pareigūnus.
Policijos departamente kitą savaitę numatytas profesinių sąjungų atstovų bei 10 apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų vadovų susitikimas, kuriame dar kartą bus kalbama apie susidariusią padėtį.

Rugsėjo mėnesį apskrityse planuojama organizuoti forumus, kurių metu darbuotojai bus supažindinti su tuo, kas jų laukia ir kartu bus bandoma ieškoti visiems priimtinų būdų, kaip užtiktinti viešąjį saugumą su kiek galima mažesniais nuostoliais.

NPPSS trečiadienį raštu kreipėsi į pasienio bei Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vadovus prašydami informacijos apie realią padėtį šiose tarnybose.

"Įtariame, kad tiesiogiai ministrui Raimundui Palaičiui pavaldžiose Valstybės sienos apsaugos tarnyboje bei Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente situacija nėra geresnė“, - sakė V.Bakas.

Profesinės sąjungos, matydamos vis blogėjančią teisėsaugos įstaigų ir čia dirbančių žmonių padėtį, neatmeta galimybių spalio mėnesį Vilniuje surengti visuotinę protesto akciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių