Quantcast

Baltų vienybės dieną susitiks Lietuvos ir Latvijos politikės

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Rokiškyje Lietuvos ir Latvijos politikai, pareigūnai, bendruomenių nariai gyventojai minės Baltų vienybės dieną.

Šventėje ketina dalyvauti Lietuvos Seimo vadovė Loreta Graužinienės ir Latvijos Saeimos pirmininkė Inara Mūrniecė.

Rokiškyje įvyks dvišalis jų susitikimas, per kurį planuojama aptarti šalims aktualius klausimus, tarpparlamentinį bendradarbiavimą, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Parlamentų vadovės, parlamentarai ir ambasadoriai dalyvaus Rokiškio krašto muziejuje surengtos parodos, skirtos Lietuvos ir Latvijos Nepriklausomybės atkūrimo 25-mečiui, atidaryme, pasveikins ir apdovanos protų mūšio „Baltai ir Europos Sąjunga“ renginio nugalėtojus.

L.Graužinienė ir I.Mūrniecė taip pat dalyvaus Ilzenbergo dvaro 500 metų jubiliejaus šventės atidaryme, apžiūrės Liongino Šepkos drožinių ekspoziciją.

L.Graužinienė dar planuoja apsilankyti Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešojoje bibliotekoje, kurios globėja tapo praėjusių metų rudenį, ir pasveikinti šių metų J.Keliuočio literatūrinės premijos laureatus.

Pavakare įvyks Baltų vienybės dienos atidarymas.

Baltų vienybės diena minima rugsėjo 22 dieną, pažymint 1236 metais įvykusį Saulės mūšį, kuriame buvo sutriuškintas kalavijuočių ordinas ir nutrauktas baltų žemių užkariavimas. 2000 metais Lietuvos ir Latvijos Seimai Saulės mūšio dieną paskelbė Baltų vienybės diena.

Pernai Baltų vienybės dienos renginiai vyko Rucavoje, Latvijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ portretas
Tupas medinis pinokio malžėjas !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių