Quantcast

Baltijos šalys ragina ES leisti išvežioti „AstraZeneca“ vakciną dar iki jos patvirtinimo

Baltijos šalių premjerai penktadienį paragino Europos Sąjungos institucijas leisti išvežioti po šalis britų sukurtą  „AstraZeneca“ vakciną dar iki jos formalaus patvirtinimo.

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė pranešė, kad Lietuvos, Latvijos ir Estijos premjerai prisideda prie anksčiau šią savaitę paskelbto Danijos, Graikijos, Austrijos ir Čekijos kreipimosi.

„Estijos, Latvijos ir Lietuvos premjerai prisideda prie Austrijos, Čekijos, Graikijos ir Danijos raginimo ES institucijoms patvirtinti „AstraZeneca“ vakciną ir užtikrinti nedelsiamą platinimą prieš ją patvirtinant. Tiksliai laikytis procedūrų – svarbu. Tačiau taip pat svarbi sparta. Delsimas kainuoja gyvybių“, – tviteryje parašė I. Šimonytė

Europos vaistų agentūra sprendimą dėl „AstraZeneca“ kartu su Oksfordo universitetu sukurtos vakcinos žada priimti sausio 29 dieną. Anksčiau Europos Komisija patvirtino „Pfizer“-„BioNTech“ ir „Moderna“ vakcinas.

Oksfordo universiteto ir „AstraZeneca“ vakcina yra pigesnė ir paprasčiau saugoma bei transportuojama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir as jos laukiu

Ir as jos laukiu portretas
Netikiu RNR pagrindu sukurtu vakcinu saugumu,o si-klasikine,jos laukiu.

Opa

Opa portretas
Tai kad ji bus praskiesta su Sputniku. O rurke Kaščejui ir Anušauskui nesusprogs:)? Jai nuo Kirkorovo taip nesmagiai pasijuto!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių