Quantcast

Baltijos šalių ministrai pradės bendrus veiksmus dėl sienų atvėrimo

Baltijos šalių užsienio reikalų ministrams pavesta koordinuoti bendrus veiksmus planuojant sienų atvėrimą, sako premjeras Saulius Skvernelis.

„Baltijos šalių užsienio reikalų ministrams pavesta koordinuoti bendrus veiksmus dėl sienų atvėrimo, judėjimo dalinio atnaujinimo, prekybos mainų aktyvinimo ir kitų priemonių, į šį procesą įtraukiant sveikatos apaugos ministrus ir kitas atsakingas institucijas“, – Vyriausybės pranešime trečiadienį cituojamas S. Skvernelis.

Jis trečiadienį kartu su Estijos premjeru Juriu Ratu ir Latvijos Vyriausybės vadovu Krišjaniu Kariniu dalyvavo Baltijos Ministrų Tarybos Ministrų Pirmininkų Tarybos nuotoliniame susitikime.

Baltijos šalių ministrai pirmininkai aptarė praktinį bendradarbiavimą sprendžiant COVID-19 krizę, karantiną ribojančių priemonių švelninimą – idėjų ir praktinių žingsnių koordinavimą.

Pasak premjero, aktyvi trijų Baltijos valstybių koordinacija priimant sprendimus dėl karantino ir taip pat jo priemonių švelninimo yra svarbus tiek politiniu, tiek ekspertiniu lygiu. Šių sprendimų ypatingai laukia Baltijos valstybių visuomenė.

Sutarta artimiausiu metu rengti reguliarias nuotolines vaizdo konferencijas. Jose didelis dėmesys bus skiriamas bendro intereso projektų – „Rail Baltica“, elektros tinklų sinchronizacijos – įgyvendinimui bei Lietuvos ir Europos Komisijos pasiūlymui dėl elektros energijos nepirkimo iš trečiųjų šalių eigai aptarti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skurdas

skurdas portretas
paliurps ir viskas bus kaip buvo...seimninkas kaip lieps taip ir bus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių