Quantcast

„Baltijos burbulas“ bliūkšta?

Savaitės pradžioje pasigirdo komentarų, kad su Latvija ir Estija deramasi dėl Baltijos šalių „kelionių burbulo“ atgaivinimo. Vis dėlto šiemet efektyvus „Baltijos burbulas“ vargiai tikėtinas. Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai teigia, kad keliaujant tarp šių šalių galios bendrieji Europos Sąjungos (ES) reikalavimai.

Praėjusiais metais lietuviai, latviai ir estai Baltijos šalių „kelionių burbulu“ galėjo naudotis jau nuo gegužės 15 d. – galėjo keliauti beveik be apribojimų. Savaitės pradžioje ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė komentavo, kad su Latvija ir Estija deramasi dėl Baltijos šalių „kelionių burbulo“ atgaivinimo.

Vis dėlto sveikatos apsaugos viceministrė Živilė Simonaitytė teigia, kad ES skaitmeninio COVID-19 pažymėjimo reikės ir keliaujant tarp Lietuvos, Latvijos ir Estijos. „Mes su Estijos ir Latvijos sveikatos apsaugos ministrais bendraujame nuolatos, „Baltijos burbulo“ klausimą aptarinėjame keletą paskutinių mėnesių. Apsisprendimas dėl Baltijos burbulo yra toks, kad visa Europa keliaus naudodama skaitmeninį pažymėjimą, tai ir mes tarp Latvijos ir Estijos keliausime naudodami tuos pačius dokumentus. Apsisprendimo klausimas, kiek mes pasienyje tikrinsime, nes natūralu, kad keliaudami į Latviją ar Estiją dažniausiai pasirenkame keliones automobiliu. O kiek automobilių pasienyje faktiškai yra stabdoma ir tikrinama, čia jau yra kitas klausimas“, – sakė viceministrė.

Visa Europa keliaus naudodama skaitmeninį pažymėjimą, tai ir mes tarp Latvijos ir Estijos keliausime naudodami tuos pačius dokumentus.

Ž.Simonaitytės teigimu, iš Baltijos šalių trijulės išsiskiria Latvija, į kurią iki šiol yra uždraustos visos nebūtinosios kelionės. „Reiškia, jeigu tai yra šiaip poilsinės kelionės, tai latviai tokių žmonių, tokių turistų nepriima. Mes bandom susitarti ir dirbam šiuo klausimu su latviais ir estais, kad suvienodintume reikalavimus ir bent jau žmogui, vykstančiam iš Lietuvos į Latviją ir Estiją nereiktų sukti galvos, kokie gi ten reikalavimai taikomi ir kokios normos. Bet iš principo specifika šiais metais Baltijos šalių burbulo niekuo neišsiskirs nuo specifikos kelionių visoje Europos Sąjungoje“, – pasak viceministrės, visa Europa atsidaro ir pradeda keliauti tarpusavyje, todėl specifinių reikalavimų nustatyti su dviem Baltijos valstybėm „turbūt nėra didelės prasmės“.

Europos Sąjungos (ES) skaitmeninis COVID-19 pažymėjimas, kuris palengvins piliečių judėjimą tarp bendrijos šalių, Lietuvoje turėtų pradėti veikti birželio 7 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaubinga ministrė

Siaubinga ministrė portretas
Už Armonaitę nekompetentingesni, neveiklesni ir daugiau šnekantys, nei darantys, buvo tik valstiečiai. Armonaitė balotiravosi užsienio lietuvių apygardoje, o dabar jai nusišvilpt ant užsienio lietuvių, pasiekus savo tikslą ir demagogijomis patekus į Seimą. Šiemet nėra ir kelionių burbulo, nes laiko nelieka bereklamuojant vakcinas, G pasą ir užsiimant Dulkio, o ne savo ministerijos reikalais. O lietuviai negali grįžti namo net iš žalių ar geltonų šalių į juodą-raudoną Lietuvą, nes jiems vis tiek reikia karantinuotis 10 dienų. Absurdas, kur logika. Tegu Armonaitė patikrina savo reitingus ir gerai pagalvoja, ką ji daro ne taip.

o tai kas čia tokio

o tai kas čia tokio portretas
tragedija ar ką? Susidarė kita situacija ir labai gerai.

O, tokie mulkiai,

O, tokie mulkiai, portretas
kaip tu ir neturės pažymėjimo, nes galvelių smegenėlės per skystos...
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių