Quantcast

Baltarusijai įvedus bevizį režimą, išvykstančiųjų srautas išaugo beveik trečdaliu

Baltarusijai įvedus bevizį režimą, vykstančiųjų srautas išaugo trečdaliu, ketvirtadienį pranešė LNK žinios.

„Medininkų pasienio kontrolės punkte srautas yra padidėjęs apie 30 proc., jei lygintumėme laikotarpius nuo balandžio 1 dienos iki balandžio 15 dienos, kai dar nebuvo įvestas bevizis režimas, ir po įvesto režimo“, – televizijai teigė Padvarionių pasienio užkardos vadas Sigitas Valainis.

Lietuvos gyventojai teigia vykstantys verslo tikslais, taip pat aplankyti artimųjų, pažįstamų, įsipilti pigesnio kuro. Tuo metu S. Valainis sako, kad Lietuvai nuo gegužės panaikinus dėl COVID-19 buvusią ekstremaliąją situaciją, taip pat padaugėjo ir atvykstančiųjų iš Rusijos bei Baltarusijos, turinčių Šengeno vizas.

Minskas pranešė, kad Baltarusijos sieną su Latvija ir Lietuva be vizų galima kirsti pasienio punktuose nuo balandžio 15-osios iki gegužės 15-osios.

Tai galima daryti neribotą skaičių kartų, lankytis visoje Baltarusijos teritorijoje nereikia turėti leidimo lankytis pasienio zonoje, tik bus privalu iš anksto informuoti apie tokius ketinimus sienos apsaugos pareigūnus.

Lietuvos žvalgyba įspėja, kad Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, Lietuvos piliečiams vykstant į Rusiją ir Baltarusiją šių šalių žvalgybos tarnybos imasi aktyvesnių veiksmų bandydamos juos verbuoti.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeLietuvaBaltarusijaMedininkų pasienio kontrolės punktas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių