Quantcast

Baltarusija Astravo rajone darželį lietuvių vaikams perkėlė į naujas patalpas

Tvyrant įtampai dėl Astravo atominės elektrinės, Baltarusija Astravo rajone, Rimdžiūnuose perkėlė darželį lietuvių vaikams į naujas patalpas.

Kaip pranešė Baltarusijos ambasada Lietuvoje, darželis naujose patalpose Rimdžiūnų vidurinėje mokykloje atidarytas penktadienį, per iškilmingą ceremoniją.

Pasak ambasados, iki šiol Rimdžiūnų kaime, Lietuvos kultūros, švietimo ir informacijos centre veikė dvi vidurinės mokyklos, kuriose buvo mokoma lietuvių ir baltarusių kalbomis, abi įstaigos naudojosi kultūros centro sale ir biblioteka.

Lietuviškas darželis Rimdžiūnuose veikė nuo 1994-ųjų, atskirame pastate. Kaip teigia ambasada, nerekonstruotas pastatas buvo avarinės būklės, todėl darželis buvusiose 170 kv. metrų patalpose nebegalėjo tęsti veiklos. Iškelti jį į mokyklą sutarta šių metų vasarį, Lietuvos ir Baltarusijos užsienio reikalų ministrų susitikime Rimdžiūnuose.

„Šiandien bendrame name, po tuo pačiu centro stogu veikia du vaikų darželiai baltarusių ir lietuvių kalbomis, dvi vidurinės mokyklos baltarusių ir lietuvių kalbomis, informacijos ir kultūros centras bei biblioteka“, – teigiama pranešime.

Už maždaug 20 kilometrų nuo Rimdžiūnų statoma Astravo atominė elektrinė (AE). Lietuva ketvirtadienį gavo oficialų patvirtinimą, kad į elektrinės pirmojo bloko reaktorių pradedamas vežti branduolinis kuras.

Lietuva yra didžiausia Baltarusijoje, 50 kilometrų nuo Vilniaus statomos elektrinės kritikė, sakanti, jog tai daroma nepaisant saugumo reikalavimų ir yra pasiryžusi boikotuoti jos elektros patekimą į rinką. Minskas Lietuvos priekaištus atmeta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vaje vaje, kaip blogai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių