Quantcast

Balandžius lesinantis pensininkas tapo ne tik žinomu paukščių mylėtoju, bet ir pykčio objektu

  • Teksto dydis:

Panevėžio centre kasdien, beveik vienu ir tuo pat metu miesto balandžių ateinantis lesinti pensininkas per ilgus metus tapo ne tik žinomu paukščių mylėtoju, bet ir pykčio objektu. Dalis panevėžiečių įsitikinę, kad prijaukinti paukščiai aplink tik triukšmauja, teršia ir nešioja ligas. Miesto viešosios tvarkos specialistai skundus tiria, bet kol kas balandininko nebaus, kadangi jokios daromos žalos nenustatė. Esą paukščiai pensininką tik pasitinka, ką gauna sulesa ir sotūs išsiskirsto iki kitos dienos, praneša LNK.

Panevėžietis Pijus – vienas toks Panevėžyje. Į pensininko rankas be baimės suskrenda miesto paukščiai. Ir ne tik į rankas. Balandžiai lipa jam ant galvos, todėl žmogus nešioja kailinę kepurę. 

Kad balandžiai užsilipo pensininkui ant galvos, tai nereiškia, kad paukščiai su žmogumi daro, ką nori. 

Panevėžietis Pijus pas balandžius į miesto centrą vaikšto ilgus metus. Daugmaž vienodu laiku – prieš vidudienį, kadangi paukščiai jo laukia. 

Kasdien pensininkas atsineša pilną rankinę grūdų. Žiemos sezonui nusiperka ne vieną maišą. O kur dar balandžių dievinami žirniai, saulėgrąžos. 

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Centro balandžių draugas myli visus paukščius, prie namų turi lesyklėlių, tačiau jo ryšys su balandžiais ypatingas. 

Vyras sako, jog balandžiams prisijaukinti reikia kantrybės bei meilės. Vieną savo maitinamų draugų jis išgydė, dėl kojos nešė pas vaistininką, paskui veterinarą. Dabar paukštis drąsiausias pensininko glėby. 

Žmogaus ir paukščių draugystei abejingų nerandame. Dauguma žmogų giria: esą čia reikia vedžioti vaikus ir jiems rodyti. Kiti su balandininku ima konkuruoti. Tačiau kai kam balandžiai gadina gyvenimą, o su jais ir paukščius lesinantis žmogus. 

Dėl pensininko ir savivaldybė gavo du skundus su filmuota medžiaga. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Niekas blogo nesako ant tų žmonių, kurie moka mylėti bet kokį gyvūną.Jeigu jie myli neprimesdami kitam visokių nepatogumų.Balandžiai terše aplinką,kakoja daug prisilese.Todel žmonėm gali del to ir nepateikti jie.Visiškai pateisinamas nepasitenkinimas,taip neturėtų būti, meilė taip pat turi ribas ir draudimus.

X

X portretas
Geros širdies tas dedukas kad butu visi tokie tai ir pikšiu nebūtu

Marijona

Marijona portretas
Didelis aciu zmogeliui ,kad per badmeti nepalieka alkanu pauksteliu !
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių