Quantcast

Baigtas Asvejos medinio tilto remontas – kainavo 1,8 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Baigtas remontuoti medinis tiltas per ilgiausią Lietuvoje Asvejos ežerą, pranešė Automobilių kelių direkcija. Anot jos, rugpjūčio pabaigoje vykę tilto bandymai patvirtino, kad jis yra saugus ir tinkamas naudoti.

Atliekant kapitalinį 75,4 metrų ilgio ir 8,4 metrų pločio tilto remontą, bet nekeičiant išorės gabaritų, buvo sumontuotos laikančios konstrukcijos, mediniai poliai, esantys po vandeniu, pakeisti metaliniais, o esantys virš vandens –  naujais mediniais, taip pat įrengti mediniai apsauginiai bortai ir turėklai.

Pakeitimai atlikti laikantis Kultūros paveldo departamento reikalavimų tvarkomiems paveldosaugos objektams. Šis rąstinių polių medinis tiltas įtrauktas į Nekilnojamojo kultūros paveldo objektų sąrašą.

Molėtų rajone, Dubingiuose, esančio tilto remontas iš viso kainavo 1,8 mln. eurų. Remonto darbus atliko bendrovė „Tiltuva“.

Šis tiltas yra vienas iš trijų Lietuvoje esančių medinių tiltų, esančių valstybinės reikšmės keliuose.

Molėtų turizmo ir verslo informacijos centro duomenimis, tai pirmas medinis 75,4 metro ilgio tiltas per ežerą Lietuvoje. Tilto statybas 1934 metais inicijavo prezidentas Antanas Smetona.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Kažin kiek kainavo pastatyti tilta 1934 metais?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių