Quantcast

A.Valinsko užgaulios frazės - nieko tokio

Etikos ir procedūrų komisija nutarė, kad Seimo Pirmininkas Arūnas Valinskas, pavadinęs buvusį premjerą Gediminą Kirkilą „dideliu melagiu“ ir „mažiuku žmogumi“, nepažeidė tarnybinės etikos.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko pavaduotoja Vida Marija Čigriejienė lrt.lt teigė, kad A.Valinskas, pavadinęs G. Kirkilą melagiu, nesuklydo, tačiau pasielgė neetiškai.

Seimo pirmininką A.Valinską apskundusiam socialdemokratui Andrius Šedžius užkliuvo LRT laidoje „Savaitė“ ištarti Seimo Pirmininko žodžiai besiaiškinant, kas kaltas dėl Seimo įsigytų naujų „Mercedes“ automobilių.

„Aš jums pasakysiu tiesiai šviesiai: jūs esate mažiukas žmogiukas. Bet kaip buvote didelis melagis, taip ir likote“, - sakė Seimo Pirmininkas.

V.M.Čigriejienė tikino, kad Seimo Pirmininkas „skambiomis frazėmis“ pakomentavo savo pasisakymus.

A.Valinskas televizijos eteryje ištartus žodžius teisino tuo, kad esą G. Kirkilas yra iš tikrųjų nedidelio ūgio. Visgi Seimo Pirmininkas tokių skambių frazių žadėjo stengtis nebevartoti.

„Nebuvo konkrečių žodžių (daugiau taip nedaryti - lrt.lt), tačiau jis aiškumo įnešė: viską paaiškino, turėjo laikraščius, kurie rašė apie „Mercedes“ pirkimus, todėl manome, kad jis pasakė tiesą“, - sakė V.M. Čigriejienė.

V.M.Čigriejienė taip pat pridūrė, kad „Seimo Pirmininkui taikomi kitokie standartai, todėl prieš kiekvieną žodį reikia pamąstyti ir pasverti, ar jis tinka“.

„Man truputį keistas buvo toks komisijos sprendimas, bet aš paklūstu komisijai. Aš balsavau už tai, kad Seimo Pirmininkui tokie pasakymai negalimi. Tačiau 6 komisijos pareiškė, kad reikia apsiriboti tik svarstymu“, - sakė komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas.

Tačiau jam susidarė įspūdis, kad pastaruoju metu Seimo Pirmininko žodyne sumažėjo nesolidžių pasakymų.

„Paskutiniu metu Seimo Pirmininko leksikoje aš negirdėjau tokių pasisakymų, kaip buvo svarstoma: vagys, melagis ir panašiai. Manau, kad Seimo Pirmininkas tobulėja“, - sakė A.Salamakinas.

Seimo etikos sargų vertinimu, Seimo Pirmininkas, pasakęs, kad yra vagiamos lėšos per „Vilnius - Europos kultūros sostinė“ kai kurias programas, pažeidė etikos kodeksą.

„Negalima reikšti išankstinės nuomonės, pasakyti, kad ten ir ten yra vagiama. Etikos kodeksas numato, kad politikui reikia susilaikyti nuo tokių pareiškimų. Komisija bendru sutarimu priėmė sprendimą, kad A. Valinskas, išreiškęs nuomonę, kad ten vagiama, vis dėlto pažeidė etikos kodeksą. Jame yra nuostata susilaikyti nuo tokių vertinimų“, - teigė A. Salamakinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių