Quantcast

A.Valinskas sako prisidėjęs statant paminklą V.Kernagiui

 

Pirmadienį dienraščio ,,Vakaro žinios“ straipsnyje ,,Svetima šlovė“ teigiama, kad Seimo Pirmininkas Arūnas Valinskas ,,nedavė nė cento“ paminklo Vytauto Kernagio Nidoje pastatymui. Seimo vadovas laišku informavo dienraščio vadovybę, kad tai yra „visiškai tikrovės neatitinkanti informacija“.

„Arūnas Valinskas kaip privatus asmuo iš asmeninių lėšų jau skyrė 5 tūkstančius litų šio paminklo pastatymo darbams. Dar daugiau kaip 75 tūkst. litų A.Valinsko iniciatyva jau surinkta iš kitų privačių asmenų, visuomeninių organizacijų bei verslo įmonių. Jokiu būdu Seimo Pirmininkas ir toliau neatsisako savo iniciatyvos ir neabejoja, kad su skulptūros autoriumi bus atsiskaityta galutinai“, - rašoma pirmadienį išplatintame Seimo Ryšių su visuomene skyriaus pranešime spaudai.

Jame nurodoma esą skulptūros autorius Romas Kvintas jokių abejonių dėl Seimo Pirmininko pažadų įvykdymo neturi. ,,Didžioji dalis darbų sąmatoje numatytų lėšų jau sumokėta, ir net neabejoju, kad nepaisant dabartinės nelengvos finansinės situacijos bendrai Lietuvoje, už mano atliktus darbus bus tikrai atsiskaityta, o jokių griežtų terminų, kada tai turi būti galutinai padaryta, nėra sutarta”, - pranešime neva cituojamas R.Kvintas.

Pasak pranešimo, tikrovės neatitinka ir minėtame straipsnyje išdėstytas teiginys neva ,,žurnalistams Seimo vadovas šiomis dienomis nepasiekiamas“.

 

„Pažymėtina, kad ,,Vakaro žinių“ žurnalistai, rengdami minėtą straipsnį, net nebandė susisiekti su Seimo Pirmininku nei tiesiogiai, nei per jo sekretoriato darbuotojus. Nepaisant to, kad Seimo Pirmininkas šiuo metu, iki rugpjūčio 10 d. poilsiauja, dešimtims kitų skirtingų žiniasklaidos priemonių atstovų jokių kliūčių nebuvo būtent pastarosiomis dienomis susisiekti su Parlamento vadovu arba tiesiogiai, arba per jo atstovus; tokių kliūčių nebus ir ateityje“, - baigiamas Seimo Ryšių su visuomene skyriaus pranešimas.


Šiame straipsnyje: KernagispaminklasValinskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių