Quantcast

A.Valinskas apskųstas Generalinei prokuratūrai

Opozicijos lyderis Valentinas Mazuronis sako apskundęs Seimo pirmininką Generalinei prokuratūrai dėl „padaryto nusikaltimo slėpimo“.

„Seimo vadovas viešai pripažino turįs dokumentus apie nusikalstamą vieno partiečio veiklą kito partijos nario atžvilgiu. Ar po tokio pasakymo turėtume manyti, kad Arūnas Valinskas žino apie įvykdytą nusikaltimą, tačiau jį dėl kažkokių motyvų slepia? Kas jau kas, bet teisinį išsilavinimą turintis žmogus privalo žinoti, kad nepranešimas apie nusikaltimą taip pat užtraukia baudžiamąją atsakomybę“, - teigiama V.Mazuronio išplatintame pranešime.

Politiko teigimu, A.Valinsko veiksmus galima vertinti ir moraliniu aspektu.
„Kiekvienas padorus pilietis neturėtų slėpti nusikaltimo, ką jau kalbėti apie tokio lygio pareigūną. Baudžiamojo kodekso 237 straipsnyje pasakyta, kad tas, kas slėpė nusikaltimą padariusį asmenį, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų. Kokį pilietiškumo pavyzdį visuomenei, galimai slėpdamas nusikaltimą, rodo Seimo vadovas?“ - kalbėjo V. Mazuronis, kurio prašymas pradėti ikiteisminį tyrimą į Generalinę prokuratūrą išsiųstas paštu.

A.Valinskas ketvirtadienį prabilo apie šantažą frakcijoje.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad mano stalčiuje yra medžiagos kopija, kurią atnešė vienas frakcijos narys, kaip pradėti galimą ikiteisminį tyrimą dėl kito frakcijos nario. Žiūrėkite, mes turime tokių dokumentų, šitas žmogus niekur neišeis“, - žurnalistams sakė A.Valinskas.

Jis nenorėjo įvardinti to žmogaus pavardės.

„Negaliu pasakyti nei kas tas žmogus, nei kuriam frakcijos žmogui buvo ta medžiaga, bet ji yra mano kabinete“, - pridūrė A.Valinskas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių