Quantcast

Autobusuose ir traukiniuose galimybių paso nereikės: kaip vertina keleiviai?

  • Teksto dydis:

Nors rugsėjo 13 d. – jau ateinantis pirmadienis, retas žino, kaip reikės elgtis viešajame transporte. Naujausias nurodymas yra toks, kad nuo pirmadienio galimybių paso rodyti nei autobuse, nei traukinyje nereikės, praneša LNK.

Dėl pasikeitusių nurodymų vieni lietuviai džiaugiasi, o kiti liūdi.

Vienas autobuso vairuotojas dėl panaikinto reikalavimo tikrinti galimybių pasus autobusuose buvo patenkintas: „Kaip čia, juk autobuse ir bilietai, ir keleiviai, ir siuntos, ir viskas... Su žmonėm pyktis... Seną žmogų negi išvarysi iš autobuso? Nežinau, kas tas galimybių pasas. Turime skiepų, du kartus pasiskiepiję. Tai kas tas galimybių pasas? Nieko nereiškia, tik popierius“.

Autobuso keleivė taip pat buvo laiminga dėl pasikeitimų: „Būčiau niekur nevažiavus. O ką tas galimybių pasas gali padaryti? Gerai, aš tą galimybių pasą turiu, aš visur einu. Bet jei aš sergu, tai kas žinos, kad aš sergu ir galiu užkrėsti dar daugiau?“

Tačiau, pasak kitos keleivės, galimybių pasas turėtų būti privalomas: „Pagal mane, būtina, užtat, kad aš nežinau, su kuo šiandien atsisėsiu. Gal jis nesiskiepijęs? Būtina. Reikia skiepytis ir reikia visiems žiūrėti, kas darosi pasaulyje, man taip atrodo“.

„Aišku, reikia, ką valstybė sako“, – antrino kita moteris.

„Taigi taip lengva tą pasą gauti. Nueini į vaistinę, be jokios eilės – penkios minutės ir duoda pasą. Argi čia vargas? O autobuse – parodei ir viskas. Irgi nesunku“, – pritarė senjora.

„Gal ir reikalingas. Vis tiek reikia saugotis“, – svarstė kita.

Taigi taip lengvą tą pasą gauti. Nueini į vaistinę, be jokios eilės – penkios minutės ir duoda pasą. Argi čia vargas?

„Nuo pirmadienio aš jau nevažiuosiu. Man jau viskas bus – uždraustos kelionės“, – sakė viena pensininkė. Ji patvirtino dar nežinojusi naujos informacijos, kad galimybių paso autobusuose jau nebereikės: „Labai malonu. Reiškia, keliausime toliau“.

„Aš skaitau, kad tas galimybių pasas – suaugusių žmonių žaidimai. Kaip jūs norite, taip sakykite – aš tokios nuomonės“, – kalbėjo kita kalbinta moteris.

UAB „Toks“ generalinis direktorius Arūnas Indrašius prisipažino, kad tokie valdžios nurodymų pasikeitimai sukėlė daug sumaišties: „Buvome nežinomybėje. Suruošėme visus dalykus, nes paskutiniai dokumentai buvo, kad bus su galimybių pasais. Reikėjo suruošti ir papildomų darbuotojų, vairuotojams paruošti atmintines. Reikia, kad visus dokumentus vairuotojas turėtų, kaip atpažinti, kuo vadovautis. Turėjome aprašyti visą tvarką. Šiai dienai kol kas aišku, kad galimybių paso nereikės. O kaip toliau, kokią tvarką nustatys operacijų vadovas, laukiame. Kol kas nėra aiškumų“.

„Labai daug nesusipratimų vairuotojai turėtų, nes daug mūsų keleivių yra ir pagyvenusio amžiaus, kaimuose gyvenantys žmonės. Atvažiuoja į miestą apsipirkti, laukia penkias valandas autobuso, kad sugrįžtų atgal. Juk žmogus gali pamiršti, pamesti tą galimybių pasą. Tai tikrai vairuotojams būtų sunkus tas darbas, nes ir reguliarus eismas yra, vėlavimai. Ir vairuotojai saugosi, jie tarpinėse stotelėse primena apie kaukių dėvėjimą. Visą tą tvarką mes palaikome iki šios dienos“, – teigė A. Indrašius.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Giedrius- pats tu sabaka, tave valdo kaip suni, ka liepia ta darai, neturi laisves zmogau, per tokius kaip tu sunie ir kiti normalus zmones praranda laisve. Sabaka tu! Greitai ir voljiera turesi,kuriame leisi savo “laisvas dienas”

Giedrius

Giedrius portretas
I traukinius ir darbo birza taip pat reikia neileisti sabaku ir antivakseriu!

Rimas

Rimas portretas
Čia išlindo iš maišo sisteminiai klapčiukai...Gyvulių paso mat prireikė:)
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių