Quantcast

Aukštųjų mokyklų dėstytojai siekia didesnio finansavimo švietimui

Aukštųjų mokyklų dėstytojai, siekdami, kad Vyriausybė imtųsi reformų aukštojo mokslo politikoje ir skirtų didesnį finansavimą moksliniams tyrimams bei atlyginimams inicijavo peticiją.

Siekdami esminio proveržio aukštųjų mokyklų atstovai reikalauja, kad Vyriausybė laikytųsi savo pažado padidinti akademinio personalo atlyginimus 10 proc., iš 2020 metų valstybės biudžeto skirtų lėšas neakademinio personalo atlyginimų didinimui bei skatinamųjų stipendijų studentams kėlimui.
 
Peticija siekiama tvarios mokslo ir studijų bei mokslinių tyrimų finansavimo strategijos įgyvendinimo pagal Europos Komisijos bei EBPO rekomendacijas ir nuo 2025 metų skirti bent 2 proc. BVP moksliniams tyrimams.

Peticijos rengėjai tai pat reikalauja pripažinti mokslo ir studijų kuriamą vertę šalies gerovei ir suburti platų forumą iš akademinės bendruomenės, kuris spręstų susidariusią kritinę situaciją dėl Lietuvos mokslo ir universitetinių studijų.
Kvietime pasirašyti peticiją pranešama, kad Lietuvos aukštosios mokyklos, nevykdant šių reikalavimų pasilieka teisę imtis visų teisėtų protesto formų.
 
Peticiją iniciavo dėstytojai iš Vytauto Didžiojo universiteto, Klaipėdos universiteto, Vilniaus dailės akademijos, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, Kauno technologijos universiteto, Mykolo Riomerio universiteto bei Vilniaus universiteto.
Peticiją internetinėje svetainėje Peticijos.lt pasirašė jau daugiau nei 5 000 asmenų.
 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių