Quantcast

Aukštaitiją užgriuvo stipri audra: dangų skrodė žaibai, patvino gatvės (papildyta)

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio rytą Aukštaitiją išmaudė stipri liūtis – patvino gatvės, dangų raižė žaibai ir griaudėjo perkūnija.

Eismo sąlygas Panevėžyje apsunkino ne tik stipri liūtis, bet ir patvinusios gatvės. Internautai dalijasi vaizdais, kuriuose matyti susidariusios spūstys.

Susisiekus su Panevėžio policijos atstovu spaudai Tadu Martinaičiu, buvo patikinta, kad ketvirtadienio rytą miestą išties maudė stipri liūtis, tačiau pranešimų apie eismo įvykius policija nesulaukė.

Ryte gražių orų nesulaukė ir Utena. Apie vidurdienį šis Aukštaitijos miestas sulaukė stipraus lietaus – iš dangaus krito nedideli krušos ledėkai, griaudėjo perkūnija.

Po pietų liūtis užklupo ir Pasvalį. „Prie Neįgaliųjų draugijos staiga užėjus lietui buvo iki pat durų apsemtas įėjimas. Vienoj parduotuvėj visai dingo šviesa. Kitur tik užgesdavo ir atsirasdavo“, – gamtos išdaigų sukeltais padariniais dalijosi internautė.

Feisbuke grupėje „Orai ir klimatas Lietuvoje“ pateikiama nuotrauka, kurioje matyt šios nakties ir ryto perkūnijų nueitas kelias, kuris driekiasi iš pietų į šiaurę.

Feisbuko grupės „Orai ir klimatas Lietuvoje“ nuotr.

Rašoma, kad dalis šalies gavo labai daug kritulių, daržuose susidarė laikinos balutės. Grupėje skelbiama, kad šiandien numatoma stambi kruša, stiprūs vėjo gūsiai, perkūnija ir didelis kritulių kiekis. „Veiksmas turėtų prasidėti vakarop apie 16-17 val. Iki tol turėtų neblogai sušilti“, – skelbiama pranešime.

Dieną, perspėja Lietuvos automobilių kelių direkcija, eismo sąlygas sunkins kruša ir škvalas.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną daug kur trumpi lietūs, vietomis smarkūs, perkūnija, kai kur kruša, škvalas. Vėjas rytinių krypčių, 7–12 m/s, škvalo metu gūsiai 15–20 m/s. Aukščiausia temperatūra 25–30, Kuršių nerijoje 22–24 laipsniai.

Penktadienį išsilaikys drėgni, tvankūs ir labai šilti orai. Vėl daugelyje rajonų numatomi trumpi lietūs, kai kur lis smarkiai. Vėl daug kur lietų lydės perkūnija, vietomis kils škvalas, galima kruša. Vėjas pūs iš šiaurės rytų, 6–11 m/s, škvalo metu gūsiai 15–20 m/s. Naktį temperatūra pažemės tik iki 15–19 laipsnių. Dieną daugelyje vietovių termometrai pavėsyje rodys 25–30 laipsnių, tik vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose kai kur bus truputį vėsiau.

Šeštadienį turėtume sulaukti orų permainos. Greičiausiai dar naktį praslinks šaltasis atmosferos frontas, trumpai su perkūnija palis. Pūs apysmarkis šiaurės rytų vėjas. Temperatūra debesuotą naktį svyruos tarp 13–18 laipsnių. Diena prognozuojama jau sausesnė ir gaivesnė - apie 21–26 laipsnius šilumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių