Quantcast

Audringi orai nesibaigia: sekmadienio vakarą vėl laukiama liūties

Sekmadienio rytą šalies vakariniuose rajonuose kilo labai smarki liūtis, ypač daug prilijo Klaipėdoje, kur, preliminariais duomenimis, pasiektas stichinio lietaus kiekis.

Kaip savo feisbuko paskyroje skelbia Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, per vieną valandą iškrito 53 mm. lietaus (per 2 val. – 65,5 mm.), o tai yra daugiau nei pusė viso mėnesio normos.

9 val. duomenimis, liūtys iš Lietuvos jau buvo pasitraukę: beveik visoje šalyje mažai debesuota ar giedra, iš pietų veržiasi drėgna ir karšta oro masė. Dieną temperatūra kils iki 29–34 laipsnių karščio.

Meteorologai prognozuoja, kad vėlai vakare vakariniuose ir pietvakariniuose rajonuose vėl formuosis smarkios liūtys lydimos perkūnijų, škvalinių vėjo sustiprėjimų iki 15–20, kai kur 23 m/s, gali pasitaikyti krušos.

Stipri liūtis šeštadienio vakarą buvo kilusi šalies pietrytiniuose rajonuose, kur buvo susiformavę aktyvūs audros židiniai. Vilniaus, Alytaus ir Utenos apskrityse fiksuota intensyvi perkūnija, smarkus lietus, buvo smarkiai apsemtos kai kurios sostinės gatvės.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente budėtojas BNS informavo, kad nepaisant didelių liūčių iškvietimų ugniagesiai-gelbėtojai dėl nuvirtusių medžių ir pan. turėjo nedaug – keturis per visą Lietuvą.


Šiame straipsnyje: orailiūtisaudraorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Kodėl Prezodentas turėtų būt Klaipėdoje??tai mero darbas,arprezidentas valys nutekėjimo angas už Klp vandenų darbą

o kur

o kur portretas
Prezidentas ..... kodėl ne Klaipėdoje ?

Jurgen

Jurgen portretas
O ka per diena padare "Klaipedos vandio" ? Ar buvo isvalytas nors vienas kanalizacijos sulinys ?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių