Quantcast

Atvejų diagnostiką mokyklose vykdys ne NVSC, o visuomenės sveikatos biurų specialistai

Mokyklose nustačius užsikrėtimo koronavirusu atvejus, jų epidemiologinę diagnostiką nuo šiol vykdys ne Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC), o visuomenės sveikatos biurų specialistai, dirbantys ugdymo įstaigose, sako NVSC atstovė Rolanda Lingienė.

„Susirgusių atvejų apklausą atliks nebe NVSC specialistai, bet visuomenės sveikatos biuruose dirbantys visuomenės specialistai, kurie dažnoje mokykloje yra. Jie yra arčiausiai bendruomenės, tą darbą, labai tikimės, galės padaryti operatyviau“, – LRT radijui penktadienį sakė NVSC Vilniaus departamento vadovė.

Ji tikisi, kad toks sprendimas paspartins atvejų valdymą.

Pasak NVSC atstovės, kaip ir iki šiol, moksleiviui nustačius COVID-19, apie jo ligą ugdymo įstaigai turi pranešti tėvai. Pastarieji taip pat turi susisiekti su šeimos gydytoju, kuris nustatys vaiko izoliacijos trukmę.

R. Lingienės teigimu, visuomenės sveikatos biurų specialistams atlikus epidemiologinę diagnostiką, jie informacija apie asmenis, kuriems taikoma izoliacija, perduos NVSC, kuri ir informuos šiuos žmones.

„Niekas iš esmės nesikeičia, o tik veikiantys asmenys“, – teigė ji.

Niekas iš esmės nesikeičia, o tik veikiantys asmenys.

Kiekvienu atveju dėl izoliacijos didelės rizikos sąlytį turėjusiems asmenims bus sprendžiama individualiai.

„Ar visa klasė bus izoliuota, ar ne visa, priklausys nuo dviejų dalykų: kiek asmenų yra imunizuotų, tai tie asmenys nebus izoliuoti, (...) antras dalykas – kaip išsamiai bus atliekamas tyrimas“, – aiškino R. Lingienė.

Nuo rugsėjo 1 dienos ugdymas mokyklose vėl tapo kontaktinis.

Nuotolinis mokymas Lietuvoje buvo įvestas per pirmąjį karantiną pernai pavasarį, rugsėjį vaikai buvo grįžę į mokyklas, tačiau nuo gruodžio pablogėjus sergamumo COVID-19 situacijai, vėl perėjo prie nuotolinio mokymo.

Į klases palaipsniui moksleiviams leista grįžti nuo kovo, tačiau šios rekomendacijos vykdytos vangiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anupras

Anupras portretas
Kai nepilnamečiui vakcinuotis, tai tėvų leidimo nereikia. Kai užsikrės, tai tėvai privalo pranešti. Apsispręskit - arba trusikus apsimaukit, arba križiuką nusiimkit.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių