Quantcast

Atskraidintos dar 23 tonos apsaugos priemonių medikams

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio rytą Kauno oro uoste nusileido lėktuvas, atgabenęs 23 tonas asmens apsaugos priemonių šalies medikams, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Krovinyje – vienkartinė apsauginė apranga, batų apsaugos ir apsauginiai skafandrai.

Tai dar viena dalis įvykdyto asmens apsaugos priemonių užsakymo iš Kinijos. Vyriausybės užsakytų apsaugos priemonių logistiką į Lietuvą padeda organizuoti Susisiekimo ministerija. Gautas asmens apsaugos priemones išvežioja valstybės įmonė Lietuvos paštas.

Gautos apsaugos priemonės paskirstomos penkioms šalies organizuojančios ligoninėms: Santaros klinikoms, Kauno klinikoms, Klaipėdos universitetinei ligoninei, Respublikinei Panevėžio ligoninei ir Respublikinei Šiaulių ligoninei.

Jos pagal poreikį išdalina gautas asmens apsaugos priemones veikimo teritorijoje esančioms gydymo įstaigoms, penkių didžiųjų miestų greitosios medicinos pagalbos stotims, taip pat medikams, dirbantiems savivaldybių įsteigtose karščiavimo klinikose ir mobiliuose punktuose.

Vyriausybė anksčiau yra skelbusi, kad Kinijoje iš viso užsakyta 1,8 mln. respiratorių, 5,7 mln. veido kaukių, 1,8 mln. vienkartinių kepuraičių, 0,8 mln. apsauginių akinių, 1,8 mln. vienkartinių chalatų, per 1 mln. apsauginių kombinezonų su gobtuvu, 15 mln. vienkartinių pirštinių, 3,6 mln. antbačių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O cia tai propoganda varo

O cia tai propoganda varo portretas
Neliko kitu ligu apart koronos -kaip tos saugos priemones pades vezininkams -ar cia tiesiog kazkas pasipelnyti nori

Geriam vit.C ir valgom česnaką

Geriam vit.C ir valgom česnaką portretas
Amerikiečiai teigia, kad tikrą užkrėstų skaičių gausi daugindamas patvirtintų tyrimais iš 50, taigi LT jau yra apie 65000 nešiotojų. Dėl to, kad tik 10 procentų užsikrėtusių pasireiškia simptomai, o ir ne visi kreipia dėmesį-mano gal gripas ir panašiai. Nesergantys - be simptomų platina virusą, ir paprastos kaukės nieko neapsaugo-skaitykite apie Vokietiją, ten kaukės neprivalomos. Svarbiau laikytis atstumo ir nesiburti didelėm grupėm. Didelis sprogimas bus kai virusas pateks į senelių namus, taip buvo Italijoje ir Ispanijoje.

ALKOHOLIKAS

ALKOHOLIKAS portretas
Pasirodo sunkioje padėtyje , pasaulis be KOMUNIZMO nė krust
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių